
Recept s fotopostupom na čokoládový puding ako ho asi nepoznáte. Tento je pečený, inšpirovala som sa Nigelou.
125 | gramov | polohrubá múka |
25 | gramov | kakao |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
1⁄4 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
150 | gramov | maslo |
4 | kusov | vajce |
125 | gramov | trstinový cukor |
1 | kus | vanilkový cukor |
1 | kus | hrušky |
100 | gramov | horká čokoláda |
Použila som tmavú bezlepkovú múku
Sypké ingrediencie premiešame v miske, pridáme k ním vajíčka, zmäknuté maslo a šľaháme, kým nemáme krásne hladké nadýchané cesto, podobné krému.
Vymastíme si a vysypeme múkou menšiu formu, na dno ktorej poukladáme odkvapkané hrušky, alebo čerstvé olúpané, rozpolené. Môžeme ich predtým prekrojiť na menšie "plátky" ja som dávala celé polovičky, ale ťažšie sa potom krájalo.
Pečieme pri teplote cca 200°C cca 30 minút. Po upečené necháme trochu vychladnúť, posymeme práškovým cukrom a pri servírovaní polejeme roztopenou čokoládou, ku ktorej sme pridali cca 100ml hruškovej šťavy.






- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty