Popis
Recept s fotopostupom na čokoládový puding ako ho asi nepoznáte. Tento je pečený, inšpirovala som sa Nigelou.

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 1 hod |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 1 hod |
Ingrediencie
125 | gramov | polohrubej múky (použila som tmavú bezlepkovú) |
25 | gramov | kakaa |
1 | čajová lyžička | prášku do pečiva |
1⁄4 | čajová lyžička | sódy bikarbóny |
150 | gramov | masla |
4 | kusy | vajicka |
125 | gramov | krupicového cukru (použila som trstinový cukor) |
1 | kus | vanilkový cukor |
1 | kus | väčší hruškový kompót, alebo čerstvé hrušky |
100 | gramov | horkej čokolády |
Inštrukcie
Sypké ingrediencie premiešame v miske, pridáme k ním vajíčka, zmäknuté maslo a šľaháme, kým nemáme krásne hladké nadýchané cesto, podobné krému. Vymastíme si a vysypeme múkou menšiu formu, na dno ktorej poukladáme odkvapkané hrušky, alebo čerstvé olúpané, rozpolené. Môžeme ich predtým prekrojiť na menšie "plátky" ja som dávala celé polovičky, ale ťažšie sa potom krájalo. Pečieme pri teplote cca 200°C cca 30 minút. Po upečené necháme trochu vychladnúť, posymeme práškovým cukrom a pri servírovaní polejeme roztopenou čokoládou, ku ktorej sme pridali cca 100ml hruškovej šťavy.
Postup:






- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť