
reklama
Recept s fotopostupom na výborný jablkový koláč.
Ingrediencie
275 | gramov | hladká múka |
150 | gramov | maslo |
2 | polievkové lyžice | práškový cukor |
1 | štipka | soľ |
100 | millilitrov | biele víno |
Ovocie: | ||
750 | gramov | jablká |
1⁄2 | kus | šťava z citróna |
75 | gramov | maliny |
Poleva: | ||
400 | millilitrov | kyslá smotana |
2 | kusov | vajce |
2 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
1 | čajová lyžička | mletá škorica |
Postup
Na doske vymiesime suroviny na cesto, maslo nech má izbovú teplotu a odložíme ho do chladu.
Jablká rozštvrtíme, vyrežeme jadrovníky a nakrájame na plátky, pokvapkáme citrónovou šťavou.
Cesto vyvaľkáme na veľkosť plechu, preložíme na vymastený plech a popicháme vidličkou. Na cesto rozložíme jablká a maliny, prípadne černice.
Smotanu, vajíčka, škoricu a cukor rozhabarkujeme a nalejeme na koláč.
Upečieme vo vyhriatej rúre pri 180 st. C 50 minút.
Doplňujúce obrázky






Výnos
1 Plech
Celkový čas
1 hod, 10 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
50 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty