
melisa | Kakaový kysnutý koláč na plechu
Kakaovník je vynikajúci na raňajky, desiatu, či ku kávičke.
Cesto: | ||
500 | gramov | polohrubá múka |
42 | gramov | droždie |
2 | kusov | žĺtok |
100 | gramov | maslo |
100 | millilitrov | rastlinný olej |
50 | gramov | práškový cukor |
2 | čajové lyžičky | prášok do pečiva |
1⁄4 | čajová lyžička | soľ |
300 | millilitrov | mlieko |
Plnka: | ||
100 | gramov | kakao |
300 | gramov | práškový cukor |
400 | millilitrov | kyslá pochúťková smotana |
Cesto: z teplého mlieka, droždia a trochu cukru si pripravíme kvások, ktorý necháme vykysnúť.
Z preosiatej múky, žĺtkov, oleja, rozpusteného masla, prášku do pečiva, soli, cukru a kvásku vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré hneď rozdelíme na tri časti.
Každú časť postupne vyvaľkáme na veľkosť plechu 30x40 cm.
Plnka: kakao zmiešame s cukrom, pridáme kyslú smotanu a vymiešame na hustú plnku.
Plech vymastíme olejom, vložíme prvé cesto, natrieme polovicu plnky, prikryjeme druhým cestom, natrieme druhú polovicu plnky a prikryjeme tretím cestom. Popicháme vidličkou. Necháme na plechu kysnúť jednu hodinu.
Upečieme pri teplote 200°C asi 30 minút.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty