sedita321123
Na prípravu tohto slaného koláča som použila hlivu ustricovú.
Ingrediencie
| Krehké cesto: | ||
| 150 | gramov | múka celozrnná špaldová jemne mletá |
| 50 | gramov | múka pšeničná hladká |
| 100 | gramov | maslo |
| štipka | soľ | |
| 6 | polievkové lyžice | voda |
| Náplň: | ||
| 200 | gramov | hliva ustricová |
| 1⁄2 | kus | cibuľa |
| 1 | strúčik | cesnak |
| 2 | polievkové lyžice | olej |
| 1 | čajová lyžička | rasca drvená |
| štipka | korenie čierne mleté | |
| trocha | soľ | |
| 3 | kusov | vajce |
| 250 | gramov | tvaroh jemný |
| 200 | gramov | kyslá smotana |
| petržlenová vňať čerstvá | ||
Postup
Na oleji speníme cibuľu, pridáme cesnak, opláchnutú a osušenú hlivu a krátko opražíme. Potom trochu podlejeme vodou, pridáme rascu, korenie, soľ, podusíme do mäkka a necháme vychladnúť.
Do preosiatej múky pridáme na kúsky nakrájané studené maslo a rukami vypracujeme mrveničku. Postupne prilievame studenú vodu a vymiesime krehké cesto, ktoré zabalíme do fólie a odložíme na 15 minút do chladničky.
Okrúhlu formu s vlnitým okrajom natrieme maslom a vysypeme múkou.
Cesto vyberieme z chladničky, necháme chvíľu odstáť. Potom vyvaľkáme do tvaru kruhu o niečo väčšieho, ako je veľkosť formy. Pomocou valčeka prenesieme do formy, okraje pritlačíme o boky formy a dno popicháme vidličkou. Cesto dáme predpiecť do rúry vyhriatej na 180 °C na cca 15 minút.
Tvaroh vymiešame s kyslou smotanou, primiešame metličkou prešľahané vajcia, dusenú hlivu, zmes dochutíme soľou a korením, pridáme nasekanú petržlenovú vňať a premiešame.
Na predpečené cesto nalejeme pripravenú náplň a pečieme pri teplote 180 °C cca 30 minút. Upečený quiche necháme vychladiť vo forme na mriežke a potom pokrájame.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Hrnčekový perníkový koláč s čokoládou
dasa_ | Hrnčekový perníkový koláč s čokoládou
Hrnčekový perníkový koláč s čokoládou
Rýchly a šťavnatý hrnčekový perník s kompótom - marhuľovým, jablkovým...
Jednoduchá praženica z čerstvých húb
Slavka K | Hubová praženica
Jednoduchá praženica z čerstvých húb
Čo s čerstvo nazbieranými hubami? Šup s nimi do jednoduchej hubovej praženice.