reklama

Kysnuté vrtule s vanilkovým krémom a čokoládou

Pridal/a melisa dňa 17. 04. 2023 - 16:07 - Recepty melisa
Kysnuté vrtule s vanilkovým krémom a čokoládou, Koláče, recept, melisa

melisa | Kysnuté vrtule s vanilkovým krémom a čokoládou


reklama

Lahodné kysnuté sladké pečivo.

Ingrediencie
Cesto:
350 gramov hladká múka špeciál
60 gramov cukor krupica
10 gramov vanilkový cukor
7 gramov sušené droždie
1 štipka soľ
1 kus žĺtok
30 millilitrov rastlinný olej
180 millilitrov mlieko
Náplň:
300 millilitrov mlieko
60 gramov cukor krupica
1 kus Zlatý klas s prírodnou vanilkou
1 kus vanilkový cukor
Na posypanie:
70 gramov čokoláda posekaná
Na potretie:
1 kus vajce
1 polievková lyžica mlieko
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Cesto: Do misy preosejeme múku, pridáme cukor, vanilkový cukor, sušené droždie, štipku soli a premiešame. Potom pridáme olej, žĺtok, prilejeme teplé mlieko a vypracujeme hladké cesto, ktoré prikryjeme  fóliou necháme vykysnúť cca 1 hodinu.

Náplň: Z mlieka, zlatého klasu, cukru a vanilkového cukru uvaríme puding, ktorý necháme vychladnúť pod potravinárskou fóliou. Náplň rozdelíme na dve časti.

Po vykysnutí cesto rozdelíme na dve časti. Postupne na doske rozvaľkáme, na štvorec cca 3 mm hrúbky. Potrieme náplňou do 2/3 a posypeme kúskami čokolády. Nenatretú časť preklopíme na jednu tretinu natretého cesta a na ňu preložte tretiu natretú časť.

Dva okraje kde sú spoje, odkrojíme, placku rozdelíme na 8 častí, každú otočíme do vrtule. Ukladáme na plech na papier na pečenie. Potrieme žĺtkom rozšľaným s mliekom a necháme podkysnúť cca 20 minút.

Dáme piecť pri teplote 180°C 25 minút. 

Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.

Dobrú chuť!

Výnos
16 16
Celkový čas
1 hod, 45 minút
Čas prípravy
1 hod, 20 minút
Čas varenia / pečenia
25 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama