
melisa | Kysnuté vrtule s vanilkovým krémom a čokoládou
Lahodné kysnuté sladké pečivo.
Cesto: | ||
350 | gramov | hladká múka špeciál |
60 | gramov | cukor krupica |
10 | gramov | vanilkový cukor |
7 | gramov | sušené droždie |
1 | štipka | soľ |
1 | kus | žĺtok |
30 | millilitrov | rastlinný olej |
180 | millilitrov | mlieko |
Náplň: | ||
300 | millilitrov | mlieko |
60 | gramov | cukor krupica |
1 | kus | Zlatý klas s prírodnou vanilkou |
1 | kus | vanilkový cukor |
Na posypanie: | ||
70 | gramov | čokoláda posekaná |
Na potretie: | ||
1 | kus | vajce |
1 | polievková lyžica | mlieko |
Cesto: Do misy preosejeme múku, pridáme cukor, vanilkový cukor, sušené droždie, štipku soli a premiešame. Potom pridáme olej, žĺtok, prilejeme teplé mlieko a vypracujeme hladké cesto, ktoré prikryjeme fóliou necháme vykysnúť cca 1 hodinu.
Náplň: Z mlieka, zlatého klasu, cukru a vanilkového cukru uvaríme puding, ktorý necháme vychladnúť pod potravinárskou fóliou. Náplň rozdelíme na dve časti.
Po vykysnutí cesto rozdelíme na dve časti. Postupne na doske rozvaľkáme, na štvorec cca 3 mm hrúbky. Potrieme náplňou do 2/3 a posypeme kúskami čokolády. Nenatretú časť preklopíme na jednu tretinu natretého cesta a na ňu preložte tretiu natretú časť.
Dva okraje kde sú spoje, odkrojíme, placku rozdelíme na 8 častí, každú otočíme do vrtule. Ukladáme na plech na papier na pečenie. Potrieme žĺtkom rozšľaným s mliekom a necháme podkysnúť cca 20 minút.
Dáme piecť pri teplote 180°C 25 minút.
Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty