reklama

Mandľovo-slivkový koláč s medom

Pridal/a Kamila dňa 25. 09. 2023 - 10:48 - Recepty Kamila
Mandľovo-slivkový koláč s medom, Koláče, recept, Kamila

Kamila | Mandľovo-slivkový koláč s medom


reklama

Taký rustikálny hrnčekový slivkový koláč to bol, ale ozaj fantastický, ani šľahač nebudete potrebovať. Namiesto mandlí môžete použiť aj mleté vlašské orechy.

Ingrediencie
125 gramov maslo
1 hrnček trstinový cukor
3 kusov vajce
1 balík vanilkový cukor
2 polievkové lyžice med
2 hrnčeky mleté mandle
2 hrnčeky bezlepková ovsená múka
1 balík prášok do pečiva
1 kilogram slivky
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Vajíčka vyberieme z chladničky, aby boli izbovej teploty. Slivky umyjeme, odkôstkujeme a nakrájame na tenšie plátky.

Maslo (ja som použila vegan maslo) roztopíme, dáme dole z tepla a primiešame cukor, med a vanilku. Miešame so šľahacou metličkou, kým sa cukor neroztopí. Ja som dala časť cukru kokosového, preto je koláč tak pekne tmavý. Úsmev Hmotu prelejeme do väčšej misy.

Samostatne zmiešame mleté mandle, alebo mletú mandľovú múku, ľubovoľnú celozrnnú alebo klasickú múku (moja bola bezlepková ovsená) a  prášok do pečiva. Postupne primiešame k tekutým ingredienciám. Dôkladne premiešame.

Hmotu rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Ak chcete vyššie cesto použite menší plech, alebo väčšiu tortovú formu 24 cm a viac. A na vrch poukladáme nahusto nakrájané slivky.

Pečieme pri 180 °C cca 30 minút, v menšej forme aspoň 35 minút.

Doplňujúce poznámky

Našla som podobný recept z jednej misky, len namiesto roztopeného masla išiel olej, tak skúsim aj túto verziu nabudúce. Sme doma 2 bezmliečne a nemám veľmi rada umelé náhrady masla.

Výnos
1 plech
Celkový čas
50 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama