
Výborný, rýchly koláč s tromi príchuťami:))
400 | gramov | polohrubá múka |
200 | gramov | kyslá smotana |
1 | kus | žĺtok |
1 | kus | vanilkový cukor |
4 | polievkové lyžice | práškový cukor |
7 | polievkové lyžice | olej |
5 | polievkové lyžice | mlieko |
1 | kus | prášok do pečiva |
citrónová kôra | ||
Plnka 1: | ||
300 | gramov | Nutella |
Plnka 2: | ||
500 | gramov | jemný tvaroh |
1 | kus | vanilkový cukor |
1 | kus | vajce |
2 | polievkové lyžice | Zlatý klas |
citrónová kôra | ||
50 | gramov | práškový cukor |
Plnka 3: | ||
300 | gramov | slivkový lekvár |
100 | millilitrov | mletý mak |
Posýpka: | ||
120 | gramov | práškový cukor |
120 | gramov | polohrubá múka |
120 | gramov | maslo |
Cesto:
Do misy preosejeme múku zmiešanú s práškom do pečiva, pridáme cukor, smotanu, vanilkový cukor, žĺtok, rastlinný olej, mlieko a vypracujeme cesto.
Na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme na veľkosť hlbokého plechu 30x40 cm, ktorý sme vymastili a posypali múkou.
Na cesto striedavo lyžicou kladieme jednotlivé plnky. Množstvo plniek si môžete upraviť podľa seba. Plnky môžeme použiť podľa svojej chuti, jablkovú, orechovú, môže byť iba jedna po celom plechu. Povrch posypeme rovnomerne posýpkou.
Upečieme pri teplote 180°C asi 30-40 minút, podľa potreby do ružova. Po krátkom vychladnutí posypeme vanilkovým a práškovým cukrom. Po vychladnutí pokrájame.
Plnka 1: Nutella
Plnka 2: Tvaroh zmiešame podľa chuti s práškovým a vanilkovým cukrom, citrónovou kôrou, vajíčkom a Zlatým klasom
Plnka 3: Slivkový lekvár zmiešame s mletým makom
Posýpka: Zmäknuté maslo, cukor a múku prstami spojíme na sypkú zmes
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Kapustnica
Alica7
Kapustnica
Klasická domáca kapustnica s mäsom, klobásou a hríbami.
Bublanina
Alica7 | Bublanina
Bublanina
Vynikajúca vláčna bublanina s jahodami. Recept je na menší pekáč 20x30 cm, ovocie môžete použiť ľubovoľné.