reklama

Škoricovo-vanilkové srdiečka

Pridal/a sedita321123 dňa 06. 05. 2025 - 21:58 - Recepty sedita321123
Škoricovo-vanilkové srdiečka, Koláče, recept, sedita321123

sedita321123


reklama

Srdiečka z kysnutého cesta s príchuťou škorice a vanilky.

Ingrediencie
Kysnuté cesto:
350 gramov múka pšeničná hladká
1 štipka soľ
21 gramov droždie čerstvé
220 millilitrov mlieko vlažné
50 gramov cukor kryštálový + 1 ČL do kvásku
1 kus vajce
50 gramov Maslo
  Krém:
  roztopené maslo, škorica mletá, trstinový cukor
  Na potretie pred pečením:
1 kus rozšľahané vajce
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Z časti mlieka, droždia a lyžičky cukru necháme vykysnúť kvások. 

Múku zmiešame so štipkou soli, pridáme kvások, cukor, ostatné mlieko, vajce, maslo izbovej teploty a vypracujeme cesto. Necháme kysnúť cca 1 hodinu. 

Vykysnuté cesto rozdelíme na 9 bochníčkov, z ktorých vyšúľame asi 30 cm dlhé šúľky. 

Dve tretiny dĺžky každého šúľka rozvaľkáme na šírku cca 2-2,5 cm, natrieme krémom, 1 cm od volného okraja pozdĺžne prekrojíme napoly, obe rozkrojené časti súčasne zvinieme až po nerozvaľkanú časť šúľka, z oboch strán ich z bokov stlačíme k sebe dvoma hrubšími špajdľami, čím vznikne vnútorná časť srdiečka. 

Tretiu pokračujúcu nerozvaľkanú časť šúľka pozdĺžne úplne rozkrojíme, obidvoma časťami obopneme vnútro srdiečka a konce dôkladne spojíme.

Srdiečka priebežne ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, necháme krátko podkysnúť a pred pečením potrieme rozšľahaným vajcom. Pečieme pri teplote 180 °C cca 25 minút.

Dobrú chuť!

Pohľad v reze.

Výnos
9 ks
Celkový čas
1 hod, 55 minút
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
25 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama