
Eva C | Tradičný tvarohovo-orechový koláč
Vynikajúci miesený koláč s orechovou a tvarohovou náplňou a strúhaným cestom na vrchu.
Cesto: | ||
320 | gramov | polohrubá múka |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
200 | gramov | práškový cukor |
4 | kusov | žĺtok |
200 | gramov | maslo |
Orechová náplň: | ||
150 | gramov | mleté orechy |
80 | gramov | kryštálový cukor |
3 | polievkové lyžice | rum |
Tvarohová náplň: | ||
500 | gramov | hrudkovitý tvaroh |
180 | gramov | práškový cukor |
1 | balík | vanilkový cukor |
4 | kusov | bielok |
40 | gramov | hladká múka |
Dokončenie: | ||
1 | kus | slivkový džem |
Cesto: V miske zmiešame múku, prášok do pečiva a práškový cukor, môžeme použiť robot s metličkami na miesenie alebo vymiesime ručne. Po častiach pridávame zmäknuté maslo. Nakoniec primiešame postupne žĺtky. Cesto nakoniec rukami dobre vymiesime.
Cesto rozdelíme na dve rovnaké časti. Zabalíme ich do potravinárskej fólie. Jedno dáme do chladničky a druhé do mrazničky, na cca pol hodinu. Za ten čas si pripravíme náplne.
Orechová náplň: Vymiešame orechy s cukrom a rumom.
Tvarohová náplň. Bielky vyšľaháme s polovicou cukru na tuhý sneh. Pridáme zvyšný cukor a na nižších otáčkach primiešame tvaroh a múku.
Plnenie: Cesto z chladničky vyvaľkáme na veľkosť plechu a preložíme vymastený a múkou vysypaný plech. Potrieme slivkovým lekvárom, alebo iným džemom. Na to rozdelíme rovnomerne orechovú náplň a na to rozotrieme tvarohovú. Na vrch nahrubo nastrúhame rovnomerne cesto z mrazničky.
Pečieme pri teplote cca 180°C cca 35 minút, alebo podľa svojej rúry.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty