
Neodolateľná kombinácia tvarohu, maku a orechov
Ingrediencie
300 | gramov | orechy |
3 | kusov | bielok |
2 | polievkové lyžice | med |
400 | gramov | mak |
200 | gramov | slivkový lekvár |
3 | decilitre | mlieko |
250 | gramov | mascarpone |
500 | gramov | tvaroh |
250 | millilitrov | smotana na šľahanie |
100 | gramov | práškový cukor |
1 | kus | škoricový cukor |
Postup
Orechové cesto: 3 bielka so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh, zmiešame s 300g zomletých orechov (vlašské, lieskovce, mandle, prípadne mix podľa chuti) a medom. Vytvarujeme cesto, ktoré dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečiem na 180 stupňoch cca 20 minút. Papier po upečení odstránime a korpus vložíme naspäť na plech a rozotrieme naň slivkový lekvár.
Maková plnka: mak prevaríme s 3dcl mlieka, môžeme ochutiť škoricou alebo citrónovou kôrou.
Tvarohová plnka: smotanu na šľahanie vyšľaháme s mascarpone a cukrom a primiešame tvaroh.
Na cesto najprv vrstvíme makovú plnku, potom tvarohovú a nakoniec posypeme škoricovým cukrom. Dáme schladiť najlepšie na celú noc do chladničky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.
Bravčové karé na šampiňónoch
Martuška 123 | Bravčové karé na šampiňónoch
Bravčové karé na šampiňónoch
Šťavnaté bravčové karé dusené na šampiňónoch. Rýchly a chutný recept na obed či večeru z bravčového mäsa pre celú rodinu. Ako príloha sa hodí ryža.