Pochúťka, ktorá zmizne hneď zo stola.

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 15 minút |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 15 minút |
Ingrediencie
140 | gramov | grécky jogurt biely |
2 | kusy | paradajka |
trocha | olivový olej | |
3 | strúčiky | cesnak |
trocha | soľ | |
trocha | mleté čierne korenie | |
bazalka čerstvá | ||
celozrnný chlieb |
Inštrukcie
- V miske vymiešame jogurt s pár kvapkami kvalitného olivového oleja a pretlačeným strúčikom cesnaku.
- Pridáme nadrobno nasekané paradajky, natrhané lístky čerstvej bazalky, osolíme, okoreníme podľa chuti a premiešame.
- Panvicu natrieme veľmi jemne olivovým olejom a napoly prekrojené krajce chleba opražíme z oboch strán do zlato-hneda. Potom na ne rozotrieme cesnak. Hrianky môžeme pripraviť aj bez oleja.
- Na cesnakom potreté chrumkavé hrianky navrstvíme nátierku, ktorú si môžeme pripraviť aj deň vopred.
- Dobrú chuť!