
reklama
Pochúťka, ktorá zmizne hneď zo stola.
Ingrediencie
140 | gramov | grécky jogurt biely |
2 | kusov | paradajka |
trocha | olivový olej | |
3 | strúčiky | cesnak |
trocha | soľ | |
trocha | mleté čierne korenie | |
bazalka čerstvá | ||
celozrnný chlieb |
Postup
- V miske vymiešame jogurt s pár kvapkami kvalitného olivového oleja a pretlačeným strúčikom cesnaku.
- Pridáme nadrobno nasekané paradajky, natrhané lístky čerstvej bazalky, osolíme, okoreníme podľa chuti a premiešame.
- Panvicu natrieme veľmi jemne olivovým olejom a napoly prekrojené krajce chleba opražíme z oboch strán do zlato-hneda. Potom na ne rozotrieme cesnak. Hrianky môžeme pripraviť aj bez oleja.
- Na cesnakom potreté chrumkavé hrianky navrstvíme nátierku, ktorú si môžeme pripraviť aj deň vopred.
- Dobrú chuť!
Výnos
2 Porcie
Celkový čas
15 minút
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Pekinské placky
Martuška 123 | Pekinské placky
Pekinské placky
Kysnuté cesto na závin aj rožky - bez kysnutia
JarushkaD | Záviny bez kysnutia
Kysnuté cesto na závin aj rožky - bez kysnutia
Tento recept mám od mojej mamy, takže má určite viac ako 50 rokov. Je výborný. V ceste je droždie, ale netreba čakať na kysnutie. Cesto je výborné na záviny, rožky, šatôčky...