
M.á.r.i.a
Trochu pracné ale snaha sa oplatí. Kombinácia chutí čokolády, mučenky -marakuje, smotany je exelentná.
Ingrediencie
4 | kusov | marakuja |
2 | polievkové lyžice | cukor krupica |
200 | polievkové lyžice | voda |
390 | gramov | kondenzované mlieko sladené |
225 | gramov | smotana na šľahanie 40 % |
1 | čajová lyžička | želatína do krémov |
200 | gramov | čokoláda 52% |
100 | gramov | čokoláda 70% |
Postup
Čokoládové košíčky - 200 g čokolády si temperujeme na 80°, ostavíme a necháme schladiť na 50°, do takejto pridáme 100 g čokoláda a miešame kým sa rozpustí. Vylejeme čokoládou pripravené misky - ja si misky obalím z vrchu fóliou a tak oblejem, ľahšie sa po stuhnuté zlúpnu a stiahne fólia.
Želatínu zalejem 1 dl vody a nechám napučať asi 5 min., potom jemne zohrejeme len kým sa želatína nerozpustí.
3 ks marakuje si vyberiem dužinu, zasypem cukrom a trochou vody, rozmiešam. Dám do mixéra dolejem zvyšnú vodu a rozmixujeme asi 30 s., precedíme a pretlačíme cez sitko aby sme tam nemali jadierka.
Do mixéra si dáme kondenzované mlieko, smotanu, sirup marakuja. Mixujeme 1 min. a potom pridáme želatínu, miujeme ešte asi 2 min.
Stuhnuté čokoládové ošíčky naplníme mousse a dáme stuhnúť na 3 hod., potom už len ozdobíme. Ja som si urobila karamel, pridala mleté orech a po sthnutí rozdrvia, ozdobila mätou a pomačkanou marakujou.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.
Bravčové karé na šampiňónoch
Martuška 123 | Bravčové karé na šampiňónoch
Bravčové karé na šampiňónoch
Šťavnaté bravčové karé dusené na šampiňónoch. Rýchly a chutný recept na obed či večeru z bravčového mäsa pre celú rodinu. Ako príloha sa hodí ryža.