M.á.r.i.a
Trochu pracné ale snaha sa oplatí. Kombinácia chutí čokolády, mučenky -marakuje, smotany je exelentná.
4 | kusov | marakuja |
2 | polievkové lyžice | cukor krupica |
200 | polievkové lyžice | voda |
390 | gramov | kondenzované mlieko sladené |
225 | gramov | smotana na šľahanie 40 % |
1 | čajová lyžička | želatína do krémov |
200 | gramov | čokoláda 52% |
100 | gramov | čokoláda 70% |
Čokoládové košíčky - 200 g čokolády si temperujeme na 80°, ostavíme a necháme schladiť na 50°, do takejto pridáme 100 g čokoláda a miešame kým sa rozpustí. Vylejeme čokoládou pripravené misky - ja si misky obalím z vrchu fóliou a tak oblejem, ľahšie sa po stuhnuté zlúpnu a stiahne fólia.
Želatínu zalejem 1 dl vody a nechám napučať asi 5 min., potom jemne zohrejeme len kým sa želatína nerozpustí.
3 ks marakuje si vyberiem dužinu, zasypem cukrom a trochou vody, rozmiešam. Dám do mixéra dolejem zvyšnú vodu a rozmixujeme asi 30 s., precedíme a pretlačíme cez sitko aby sme tam nemali jadierka.
Do mixéra si dáme kondenzované mlieko, smotanu, sirup marakuja. Mixujeme 1 min. a potom pridáme želatínu, miujeme ešte asi 2 min.
Stuhnuté čokoládové ošíčky naplníme mousse a dáme stuhnúť na 3 hod., potom už len ozdobíme. Ja som si urobila karamel, pridala mleté orech a po sthnutí rozdrvia, ozdobila mätou a pomačkanou marakujou.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
dasa_
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
Milujem túto omáčku, pripomína mi detstvo. Okrem klasickej sladkokyslej verzie s kôprom môžete vyskúšať aj verziu s medvedím cesnakom
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.