
Slavka K | Boršč s hovädzím mäsom
Boršč je ozaj chutná polievka plná chuti a farieb. Hustá polievka z červenej repy a zeleniny s hovädzím mäsom zahreje aj zasýti. Podávať ju môžete s kyslou smotanou a čerstvým chlebom.
400 | gramov | hovädzie mäso |
2 | strúčiky | cesnak |
bokový list | ||
celé čierne korenie | ||
5 | kusov | cvikla |
1 | kus | cibuľa |
1⁄4 | kus | zeler |
3 | kusov | mrkva |
1 | kus | petržlen |
2 | kusov | zemiaky |
1⁄2 | hlávka | kapusta |
3 | polievkové lyžice | paradajkový pretlak |
1 | polievková lyžica | maslo |
1 | čajová lyžička | soľ |
trocha | mleté čierne korenie |
Mäso umyjeme, nakrájame na kocky a dáme variť do mierne osolenej vody cca 1,5 l cca na 1 hodinu domäkka.
Cviklu očistíme, nakrájame na malé kocky alebo nastrúhame a uvaríme domäkka.

Zeleninu (mrkvu, zeler, petržlen) očistíme a spolu s cibuľou nakrájame na menšie kúsky.

Na drobno nakrájame aj kapustu.

Na masle krátko opečieme cibuľu a pridáme aj nakrájanú zeleninu. Pridáme paradajkový pretlak. Zalejeme vývarom z mäsa a privedieme k varu. Doplníme kapustu, cviklu spolu s vývarom z nej, nakrájané zemiaky a mäso. Dochutíme soľou, korením, môžete aj octom a necháme variť cca hodinu.
Podávame s kyslou smotanou

Slavka K
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty