Boršč

Pridal/a dasa_

V zime často siahame po sýtejších polievkach. Boršč patrí medzi také. Okrem viacerých druhov mäsa obsahuje aj celkom dosť zeleniny. Stojí za vyskúšanie. Naviac, treba variť vo veľkom hrnci a vydrží viac dní. Najlepšie chutí odležaný, keď sa chute dobre prepoja. K nemu stačí iba dobrý chlebík.

Boršč - recept
Porcie
Porcie
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
3 hod
Celkový čas
3 hod, 15 minút

Ingrediencie

500gramovhovädzie mäso
500gramovmorčacie stehno
3kusybobkový list
15kusyčierne korenie
5kusynové korenie
1hlávkakapusta
3kusyzemiak
1kuscibuľa
1kusmrkva
2kusycvikla
1kusparadajkový pretlak
2polievkové lyžicekyslá smotana

Inštrukcie

Hovädzie mäso dáme do hrnca , zalejeme 1,5l vody.  Pridáme bobkový list, korenie, soľ a pomaly varíme asi 2 hodiny.  Po dvoch hodinách vyberieme mäso a nakrájame na kocky cca 2cm

Morčacie mäso nakrájame na kocky cca 2cm. Spolu s uvareným hovädzím mäsom vložíme späť do hrnca a varíme. 

Zemiaky nakrájame na kocky, kapustu na štvorčeky cca 2cm a spolu po 30 minútach vložíme k mäsu. Podľa potreby dolejeme vodu. Varíme spolu cca 20 minút.

Cibuľu nakrájame na jemno. Uvarenú cviklu a mrkvu nastrúhame na hrubo. Cibuľu orestujeme na oleji, pridáme zeleninu a spolu opekáme. Pridáme pretlak, naberačku vývaru, 2 lyžice kyslej smotany a dusíme asi 15 minút.

Nakoniec vlejeme všetko do polievky, podľa chuti dosolíme, pridáme mleté čierne korenie a spolu ešte krátko prevaríme.

 

Podávame s lyžicou kyslej smotany, posypané zelenými bylinkami .

 

 

 

Vaše hodnotenie: Žiadne
4
Priemer: 4 (4 hlasy)

Sezónne recepty

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok