
dasa_ | Recept na boršč
V zime často siahame po sýtejších polievkach. Boršč patrí medzi také. Okrem viacerých druhov mäsa obsahuje aj celkom dosť zeleniny. Stojí za vyskúšanie. Naviac, treba variť vo veľkom hrnci a vydrží viac dní. Najlepšie chutí odležaný, keď sa chute dobre prepoja. K nemu stačí iba dobrý chlebík.
Ingrediencie
500 | gramov | hovädzie mäso |
500 | gramov | morčacie stehno |
3 | kusov | bobkový list |
15 | kusov | čierne korenie |
5 | kusov | nové korenie |
1 | hlávka | kapusta |
3 | kusov | zemiak |
1 | kus | cibuľa |
1 | kus | mrkva |
2 | kusov | cvikla |
1 | kus | paradajkový pretlak |
2 | polievkové lyžice | kyslá smotana |
Postup
Hovädzie mäso dáme do hrnca , zalejeme 1,5l vody. Pridáme bobkový list, korenie, soľ a pomaly varíme asi 2 hodiny. Po dvoch hodinách vyberieme mäso a nakrájame na kocky cca 2cm.
Morčacie mäso nakrájame na kocky cca 2 cm. Spolu s uvareným hovädzím mäsom vložíme späť do hrnca a varíme.
Zemiaky nakrájame na kocky, kapustu na štvorčeky cca 2 cm a spolu po 30 minútach vložíme k mäsu. Podľa potreby dolejeme vodu. Varíme spolu cca 20 minút.
Cibuľu nakrájame na jemno. Uvarenú cviklu a mrkvu nastrúhame na hrubo. Cibuľu orestujeme na oleji, pridáme zeleninu a spolu opekáme. Pridáme pretlak, naberačku vývaru, 2 lyžice kyslej smotany a dusíme asi 15 minút.
Nakoniec vlejeme všetko do polievky, podľa chuti dosolíme, pridáme mleté čierne korenie a spolu ešte krátko prevaríme.
Podávame s lyžicou kyslej smotany, posypané zelenými bylinkami.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.
Bravčové karé na šampiňónoch
Martuška 123 | Bravčové karé na šampiňónoch
Bravčové karé na šampiňónoch
Šťavnaté bravčové karé dusené na šampiňónoch. Rýchly a chutný recept na obed či večeru z bravčového mäsa pre celú rodinu. Ako príloha sa hodí ryža.