reklama

Boršč

Pridal/a dasa_ dňa 05. 12. 2021 - 10:36 - Recepty dasa_
Boršč, Polievky, recept, dasa_

dasa_ | Recept na boršč


reklama

V zime často siahame po sýtejších polievkach. Boršč patrí medzi také. Okrem viacerých druhov mäsa obsahuje aj celkom dosť zeleniny. Stojí za vyskúšanie. Naviac, treba variť vo veľkom hrnci a vydrží viac dní. Najlepšie chutí odležaný, keď sa chute dobre prepoja. K nemu stačí iba dobrý chlebík.

Ingrediencie
500 gramov hovädzie mäso
500 gramov morčacie stehno
3 kusov bobkový list
15 kusov čierne korenie
5 kusov nové korenie
1 hlávka kapusta
3 kusov zemiak
1 kus cibuľa
1 kus mrkva
2 kusov cvikla
1 kus paradajkový pretlak
2 polievkové lyžice kyslá smotana
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Hovädzie mäso dáme do hrnca , zalejeme 1,5l vody.  Pridáme bobkový list, korenie, soľ a pomaly varíme asi 2 hodiny.  Po dvoch hodinách vyberieme mäso a nakrájame na kocky cca 2cm.

Morčacie mäso nakrájame na kocky cca 2 cm. Spolu s uvareným hovädzím mäsom vložíme späť do hrnca a varíme.

Zemiaky nakrájame na kocky, kapustu na štvorčeky cca 2 cm a spolu po 30 minútach vložíme k mäsu. Podľa potreby dolejeme vodu. Varíme spolu cca 20 minút.

Cibuľu nakrájame na jemno. Uvarenú cviklu a mrkvu nastrúhame na hrubo. Cibuľu orestujeme na oleji, pridáme zeleninu a spolu opekáme. Pridáme pretlak, naberačku vývaru, 2 lyžice kyslej smotany a dusíme asi 15 minút.

Nakoniec vlejeme všetko do polievky, podľa chuti dosolíme, pridáme mleté čierne korenie a spolu ešte krátko prevaríme.

Podávame s lyžicou kyslej smotany, posypané zelenými bylinkami.

Výnos
8 Porcie
Celkový čas
3 hod, 15 minút
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
3 hod

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama