
M.á.r.i.a | Kelová polievka
Hovorí sa, že polievka je grunt, u nás si obed bez nej neviem predstaviť. Je základom slovenskej kuchyne od pradávna, zasýti, zahreje, poteší, naštartuje chuťové bunky. Každá krajina má tie svoje typické a je dobre, že sa už tie polievočky prekrížili krížom krážom krajinami.
Ingrediencie
1⁄4 | liter | kel |
2 | kusov | mrkva |
2 | kusov | zemiak |
1 | kus | cibuľa |
2 | kusov | paradajka |
1⁄2 | čajová lyžička | rasca |
1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
2 | kusov | bobkový list |
2 | polievkové lyžice | olej |
2 | polievkové lyžice | fresh crem |
1 | plátok | maslo |
2 | strúčiky | cesnak |
Postup
Cibuľu, cesnak nakrájam na jemné kocky, mrkvu nastrúham na hrubo, kel na rezance, zemiaky na kocky, paradajky sparím olúpem a nakrájam na osminky.
Na oleji spením rascu aby sa rozvoňala, pridám cibuľu a orestujem, keď je sklovitá pridám cesnak a mrkvu a dusím aby mrkva pustila farbu.
Potom doložím nakrájaný kel zalejem vodou osolím, vhodím bobkový list a prevarím. Pridám zemiaky, varím do mäkka vtedy pridám nakrájané paradajky a varím už len 5 min.
Trochu odoberiem zamiešam do toho fresh creme a vlejem do polievky. Zjemním chuť maslom a dochutím soľou, mletým čiernym korením a petržlenovou vňaťou.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zemiakový prívarok s bravčovým perkeltom
Martuška 123 | Zemiakový prívarok s bravčovým perkeltom
Zemiakový prívarok s bravčovým perkeltom
Zemiakový prívarok alebo zemiaky na kyslo - jednoduché a tradičné jedlo, ktoré sa výborne hodí k mäsu.
Plnené kuracie prsia zapečené v slaninke
Martuška 123 | Plnené kuracie prsia zapečené v slaninke
Plnené kuracie prsia zapečené v slaninke
Kuracie prsia plnené syrom a šunkou a zapečené v slanine. Jednoduchý a chutný recept k nedeľnému obedu.