Oľga Birošová
Určite sa oplatí upiecť túto dobrotu, ktorá prekvapí aj tých najnáročnejších.
Cesto: | ||
2 | hrnčeky | polohrubá múka |
1 | hrnček | kryštálový cukor |
1 | balík | vanilínový cukor |
1 | hrnček | mlieko vlažné |
1⁄2 | hrnček | olej |
2 | kusov | vajce |
1 | balík | prášok do pečiva |
Plnka 1: | ||
250 | gramov | tvaroh jemný |
2 | polievkové lyžice | práškový cukor |
3 | polievkové lyžice | zmäknuté maslo |
1 | čajová lyžička | Gustin |
Plnka 2: | ||
6 | polievkové lyžice | slivkový lekvár |
60 | gramov | čokoláda |
práškový cukor na posypanie |
Hrnček = 250 ml
Vajíčka väčšie, vanilínový cukor vyšľaháme do penista po častiach pridáme kryštál cukor šľaháme pokiaľ sa cukor nerozpustí. Striedavo vmiešame vlažné mlieko, olej.
Múku preosejeme spojíme s práškom do pečiva po menších častiach vmiešame do cesta. Plech 25x30 cm vymastíme vysypeme múkou vylejeme pripravené cesto.
Tvaroh, cukor, Gustin spojíme. Rozpustenú čokoládu zmiešame s lekvárom. Lyžicou striedavo dáme na cesto viď nižšie, foto.
Rúru predhrejeme na 180 stupňov pečieme 30 minút do zlatista. Po upečení necháme vychladnúť pred podávaním pokrájame, posypeme práškovým cukrom, dobrú chuť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty