reklama

Cviklovo malinový brownies

Pridal/a balalajka dňa 10. 10. 2019 - 07:18 - Recepty balalajka
Cviklovo malinový brownies, Koláče, recept, balalajka

balalajka


reklama

A už zasa nastáva cvikle čas. Tento koláč je pre jej pravých milovníkov. Cvikla v ceste, cvikla v kréme.

Ingrediencie
  Korpus:
345 gramov cvikla
3 kusov vajce
150 millilitrov olej
150 gramov hnedý cukor
85 gramov horká čokoláda
145 gramov hladká múka
30 gramov kakao
5 gramov prášok do pečiva
Náplň:
500 gramov nízkotučný tvaroh
60 gramov práškový cukor
3 polievkové lyžice malinový džem
2 polievkové lyžice cviklová šťava
4 plátky želatína
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Rúru predhrejeme na 180 stupňov.

Cesto:

  • 345 g uvarenej cvikle rozmixujeme spolu s
  • 3 vajíčkami
  • 150 ml rastlinného oleja
  • 150 g hnedého cukru, ktorý dá koláču karamelovú chuť.
  • Pridáme 85 g kvalitnej aspoň 70 % čokolády a dobre premiešame.

V miske zvlášť zmiešame sypké ingrediencie:

  • 145 g hladkej muky
  • 30 g kakaa
  • 5 g prášku do pečiva
  • štipku soli

Sypkú zmes vmiešame do cviklovej a vylejeme na plech. Dáme piecť na 30 minút.

Krém:

Po vychladnutí natrieme krémom, ktorý pripravíme z

  • 500 g odtučneného tvarohu
  • 60 g práškového cukru
  • 3 kopcovité lyžice malinového džemu
  • 2-3 polievkové lyžice cviklovej šťavy

Všetko spolu zmiešame. Do 2 polievkových lyžíc vody dáme napučať 4 plátky želatíny, ktoré rozpustíme. Prepasírujeme do tvarohovej zmesi cez sitko a dobre premiešame.

Vylejeme na koláč, ozdobíme prachom a kúskami lyofilizovaných malín (sušené mrazom) a dáme stuhnúť aspoň cez noc.

Doplňujúce poznámky

Chuť cvikle skutočne poznať aspoň v priebehu 24 hodín. Odporúčam nechať deň odležať, bude krajší, bude sa lepšie krájať a aj chuť bude oveľa jemnejšia.

Výnos
1 Stredne velky plech
Celkový čas
1 hod, 30 minút
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
30 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

Kamila, Št, 10. 10. 2019 - 13:47

Krásne farby Ánoverím, že aj zaujímava chuť. Úsmev

balalajka, Pi, 11. 10. 2019 - 06:37

Áno, tie farby sú vskutku nádherné aj naživo. Možno keby tam nejde ten džem, tak je to ešte viac cukríkovo ružové (pôvodný recept tam ten džem nemá, ale ja som sa zľakla pri koštovačke krému, že tú cviklu teda nedám ani ja, tak som tam dala aj džem Chichocem sa ... nech to má nejakú ovocnejšiu chuť).

Najviac ma prekvapilo ale, že po 24 hodinách tá chuť absolútne sa niekam stratí. Tá zeleninová. Lebo pôvodne hoci koláčik pekný, chuťovo ma to neoslovilo, reku ani pridávať sem nebudem. Na druhý deň som tomu ešte dala šancu (hlavne sa na mňa kukal v chladničke Veľký úsmev). A bolo to tam - teda nebolo. Tá zemitá zeleninová chuť zmizla. Váľam sa od smiechu po podlahe Takže odporúčam nechať odstáť a neprezrádzať rodine, že tam ide cvikla. Veľký úsmev

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama