Trochu inak - naplnené na spôsob tiramisu
Cesto: | ||
350 | millilitrov | mlieko |
2 | kusov | vajce |
50 | gramov | čokoláda 70% |
1 | polievková lyžica | kakao |
1 | polievková lyžica | práškový cukor |
1 | štipka | soľ |
150 | gramov | hladká múka |
Plnka: | ||
150 | millilitrov | šľahačková smotana |
150 | gramov | mascarpone |
1 | kus | žĺtok |
1 | kus | vanilkový cukor |
16 | kusov | dlhé piškóty |
150 | millilitrov | káva |
2 | polievkové lyžice | Amaretto |
1 | polievková lyžica | kakao |
Cesto : čokoládu si rozpustíme nad parou a necháme trochu vychadnúť, pridáme teplé mlieko a dobre spolu vyšaháe aby sa spojilo do kompaktnej hmoty. Vajíčka si vyšaháme vydličkou s cukrom,soľľou a zamiešame kakao. Pomaly lejeme do čoko mliečnej hmoty a spolu dobre vyšľaháme. Na záver zašľaháme preosiatu múku. Necháme odpočinúť 2 hod. Potom na dore rozpálenej a trchu vytretej panvici s olejom pečieme palacinky z oboch strán - 8 ks.
Vyšľaháme si žĺtko s cukrom, smtanu na tuhú šľahačku a spojíme s mascarpóne.
Palacinky natrieme plnkou, do stredu do dlžke položíme dva dlhé piškóty, ktoré namočíme v silnej káve s amaretom. Palacinku preložíme na polovičku a stočíme. Na tanieri posypeme kakaom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
dasa_
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
Milujem túto omáčku, pripomína mi detstvo. Okrem klasickej sladkokyslej verzie s kôprom môžete vyskúšať aj verziu s medvedím cesnakom
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.