
M.á.r.i.a | Tiramisu palacinky
Trochu inak - naplnené na spôsob tiramisu.
Ingrediencie
Cesto: | ||
350 | millilitrov | mlieko |
2 | kusov | vajce |
50 | gramov | čokoláda 70% |
1 | polievková lyžica | kakao |
1 | polievková lyžica | práškový cukor |
1 | štipka | soľ |
150 | gramov | hladká múka |
Plnka: | ||
150 | millilitrov | šľahačková smotana |
150 | gramov | mascarpone |
1 | kus | žĺtok |
1 | kus | vanilkový cukor |
16 | kusov | dlhé piškóty |
150 | millilitrov | káva |
2 | polievkové lyžice | Amaretto |
1 | polievková lyžica | kakao |
Postup
Čokoládu rozpustíme nad parou a necháme trochu vychladnúť. Pridáme teplé mlieko a dobre spolu vyšľaháme, aby sa to spojilo do kompaktnej hmoty.
Vajíčka vyšľaháme vidličkou s cukrom, soľou a zamiešame kakao.
Pomaly lejeme do čokoládovo-mliečnej hmoty a spolu dobre vyšľaháme.
Na záver zašľaháme preosiatu múku.
Necháme odpočinúť 2 hod.
Potom na dobre rozpálenej panvici potretej trochou oleja pečieme palacinky z oboch strán. Vyjde nám 8 ks.
Vyšľaháme žĺtok s cukrom, smotanu na tuhú šľahačku a spojíme s mascarpone.
Palacinky natrieme plnkou, do stredu po dĺžke položíme dve dlhé piškóty, ktoré namočíme v silnej káve s Amarettom. Palacinku preložíme na polovičku a stočíme. Na tanieri posypeme kakaom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.
Bravčové karé na šampiňónoch
Martuška 123 | Bravčové karé na šampiňónoch
Bravčové karé na šampiňónoch
Šťavnaté bravčové karé dusené na šampiňónoch. Rýchly a chutný recept na obed či večeru z bravčového mäsa pre celú rodinu. Ako príloha sa hodí ryža.