reklama

Slimáky s medvedím cesnakom

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 24. 03. 2022 - 10:26 - Recepty M.á.r.i.a
Slimáky s medvedím cesnakom, Slané, recept, M.á.r.i.a

M.á.r.i.a | Slimáky s medvedím cesnakom


reklama

Sezóna medvedieho cesnaku sa začína, tak to treba využiť. Aj ked najlepší a najzdravší je na čerstvom chlebíku s maslom Mrkám. Ja idem zvyšok spracovať.

Ingrediencie
300 gramov hladká múka
21 gramov droždie
1 čajová lyžička cukor
150 millilitrov voda
1 čajová lyžička soľ
2 polievkové lyžice olivový olej
Náplň:
150 gramov smotanová nátierka
1 kus žĺtok
1 zväzok medvedí cesnak
1⁄4 čajová lyžička soľ
1⁄2 čajová lyžička vegeta
Na potretie:
1 kus bielok
1 polievková lyžica mlieko
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Droždie zasypeme cukrom a vymiešame - úplne sa rozpustí na tekutinu.

Múku preosejeme, pridáme soľ, olej, vlejeme droždie a vodu. Vymiesime hladké, nelepivé, pružné cesto. Dáme do misky, prikryjeme a necháme v chladničke aspoň 4 hod. Ráno zamiesime, poobede môžeme piecť.

Pripravíme si náplň, do nátierky pridáme žĺtok, domáce zeleninové ochucovadlo a dosolíme podľa chuti, dobre vymiešame.

Podkysnuté cesto vyvaľkáme asi na hrúbku 3/4 cm, potrieme smotanovou nátierkou a dobre posypeme nasekaným medvedím cesnakom. Stočíme na roládu.

Opatrne nakrájame na 1,5 - 2 cm kúsky. Dobre sa to robí aj niťou. Ukladáme na plech s papierom na pečenie v patričnej vzdialenosti od seba. Vrch potrieme vymiešaným bielkom s mliekom.

Pečieme vo vyhriatej rúre na 200° približne 15 - 20 min.

Doplňujúce poznámky

Z medvedieho cesnaku robím pesto, recept som sem už dávala Pesto z medvedieho cesnaku

Doplňujúce obrázky
Slimáky s medvedím cesnakom, Slané, recept, M.á.r.i.a, 1

M.á.r.i.a

Výnos
15 Porcie
Celkový čas
5 hod, 20 minút
Čas prípravy
5 hod
Čas varenia / pečenia
20 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama