
M.á.r.i.a | Slimáky s medvedím cesnakom
Sezóna medvedieho cesnaku sa začína, tak to treba využiť. Aj ked najlepší a najzdravší je na čerstvom chlebíku s maslom . Ja idem zvyšok spracovať.
300 | gramov | hladká múka |
21 | gramov | droždie |
1 | čajová lyžička | cukor |
150 | millilitrov | voda |
1 | čajová lyžička | soľ |
2 | polievkové lyžice | olivový olej |
Náplň: | ||
150 | gramov | smotanová nátierka |
1 | kus | žĺtok |
1 | zväzok | medvedí cesnak |
1⁄4 | čajová lyžička | soľ |
1⁄2 | čajová lyžička | vegeta |
Na potretie: | ||
1 | kus | bielok |
1 | polievková lyžica | mlieko |
Droždie zasypeme cukrom a vymiešame - úplne sa rozpustí na tekutinu.
Múku preosejeme, pridáme soľ, olej, vlejeme droždie a vodu. Vymiesime hladké, nelepivé, pružné cesto. Dáme do misky, prikryjeme a necháme v chladničke aspoň 4 hod. Ráno zamiesime, poobede môžeme piecť.
Pripravíme si náplň, do nátierky pridáme žĺtok, domáce zeleninové ochucovadlo a dosolíme podľa chuti, dobre vymiešame.
Podkysnuté cesto vyvaľkáme asi na hrúbku 3/4 cm, potrieme smotanovou nátierkou a dobre posypeme nasekaným medvedím cesnakom. Stočíme na roládu.
Opatrne nakrájame na 1,5 - 2 cm kúsky. Dobre sa to robí aj niťou. Ukladáme na plech s papierom na pečenie v patričnej vzdialenosti od seba. Vrch potrieme vymiešaným bielkom s mliekom.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 200° približne 15 - 20 min.
Z medvedieho cesnaku robím pesto, recept som sem už dávala Pesto z medvedieho cesnaku

M.á.r.i.a
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty