Nakladaná čalamáda bez sterilizácie

Pridal/a Martuška 123

Výborná čalamáda s pomôckou na konzervovanie bez sterilizovania.

Nakladaná čalamáda bez sterilizácie - recept
Porcie
Porcie
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
30 minút

Ingrediencie

800gramovčervená paprika
800gramovžltá paprika
800gramovzelená paprika
1kilogramšalátová uhorka
1kilogramcibuľa
700mililitrovocot
700gramovcukor
1 1⁄2polievková lyžicasoľ
  nové korenie celé
  čierne korenie celé
  klinčeky
  bobkový list
1čajová lyžičkakonzervačná zmes

Inštrukcie

Všetko si nastrúhame osobitne do nádob, budeme to vrstviť.

Na dno väčšej nádoby dáme postrúhané uhorky, posypeme soľou.

Na to ide nastrúhaná paprika, tiež posypať soľou.

Na to dáme cibuľu pokrájanú na mesiačiky a tiež zasypeme soľou. (ak máte radi štipľavé, pridajte si čilli papričku).

Na to dáme cukor a zalejeme octom.

Nemiešame. Prikryjeme utierkou a necháme stáť do druhého dňa v chlade 12 hodín.

Po odstátí a pustení šťavy dobre premiešame, pridáme Pomôcku na konzervovanie a zase dobre premiešame.

Do každého pohára na dno dáme korenie, bobkový list a klinček. Treba poriadne tlačiť do pohárov aby sa zmestil aj nálev. Fľaše zatvoríme a odložíme do špajze. Nesterilizujú sa.

Dobrú chuť!

 

 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Sezónne recepty

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok