
Martuška 123 | Nakladaná čalamáda bez sterilizácie
Výborná čalamáda s pomôckou na konzervovanie bez sterilizovania.
Ingrediencie
800 | gramov | červená paprika |
800 | gramov | žltá paprika |
800 | gramov | zelená paprika |
1 | kilogram | šalátová uhorka |
1 | kilogram | cibuľa |
700 | millilitrov | ocot |
700 | gramov | cukor |
1 1⁄2 | polievkové lyžice | soľ |
nové korenie celé | ||
čierne korenie celé | ||
klinčeky | ||
bobkový list | ||
1 | čajová lyžička | konzervačná zmes |
Postup
Všetko si nastrúhame osobitne do nádob, budeme to vrstviť.
Na dno väčšej nádoby dáme postrúhané uhorky, posypeme soľou.
Na to ide nastrúhaná paprika, tiež posypať soľou.
Na to dáme cibuľu pokrájanú na mesiačiky a tiež zasypeme soľou. (ak máte radi štipľavé, pridajte si čilli papričku).
Na to dáme cukor a zalejeme octom.
Nemiešame. Prikryjeme utierkou a necháme stáť do druhého dňa v chlade 12 hodín.
Po odstátí a pustení šťavy dobre premiešame, pridáme Pomôcku na konzervovanie a zase dobre premiešame.
Do každého pohára na dno dáme korenie, bobkový list a klinček. Treba poriadne tlačiť do pohárov aby sa zmestil aj nálev. Fľaše zatvoríme a odložíme do špajze. Nesterilizujú sa.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Pistáciový koláč
Alica7
Pistáciový koláč
Výborný pistáciový koláč, do ktorého môžete použiť aj iný druh orechov. Recept je na menší pekáčik 20x30 cm.
Vynikajúci bezlepkový ovocný koláč
Kamila
Vynikajúci bezlepkový ovocný koláč
Vláčny ovocný koláč s višňami v bezlepkovej verzii. Je jedno či použijete višne, čerešne, čučoriedky, maliny alebo na menšie kúsky nakrájané marhule