Výborná čalamáda s pomôckou na konzervovanie bez sterilizovania.
800 | gramov | červená paprika |
800 | gramov | žltá paprika |
800 | gramov | zelená paprika |
1 | kilogram | šalátová uhorka |
1 | kilogram | cibuľa |
700 | millilitrov | ocot |
700 | gramov | cukor |
1 1⁄2 | polievkové lyžice | soľ |
nové korenie celé | ||
čierne korenie celé | ||
klinčeky | ||
bobkový list | ||
1 | čajová lyžička | konzervačná zmes |
Všetko si nastrúhame osobitne do nádob, budeme to vrstviť.
Na dno väčšej nádoby dáme postrúhané uhorky, posypeme soľou.
Na to ide nastrúhaná paprika, tiež posypať soľou.
Na to dáme cibuľu pokrájanú na mesiačiky a tiež zasypeme soľou. (ak máte radi štipľavé, pridajte si čilli papričku).
Na to dáme cukor a zalejeme octom.
Nemiešame. Prikryjeme utierkou a necháme stáť do druhého dňa v chlade 12 hodín.
Po odstátí a pustení šťavy dobre premiešame, pridáme Pomôcku na konzervovanie a zase dobre premiešame.
Do každého pohára na dno dáme korenie, bobkový list a klinček. Treba poriadne tlačiť do pohárov aby sa zmestil aj nálev. Fľaše zatvoríme a odložíme do špajze. Nesterilizujú sa.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Kari rizoto s kuracím mäsom a zeleninou
Slavka K | Kari rizoto s kuracím mäsom a zeleninou
Kari rizoto s kuracím mäsom a zeleninou
Rýchle a chutné rizoto, keď nemám veľa času stáť pri sporáku.
Zelenina pečená v rúre
Kamila | Zelenina pečená v rúre
Zelenina pečená v rúre
Rýchla a jednoduchá príprava zeleniny, ktorá si vás získa nielen krásnymi farbami, ale hlavne chuťou. Zeleninu môžete použiť ľubovoľnú, hodia sa aj šampiňóny. Zemiaky som piekla, aby tam mala rodina aspoň niečo známe.