Výborná čalamáda s pomôckou na konzervovanie bez sterilizovania.

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 30 minút |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 30 minút |
Ingrediencie
800 | gramov | červená paprika |
800 | gramov | žltá paprika |
800 | gramov | zelená paprika |
1 | kilogram | šalátová uhorka |
1 | kilogram | cibuľa |
700 | mililitrov | ocot |
700 | gramov | cukor |
1 1⁄2 | polievková lyžica | soľ |
nové korenie celé | ||
čierne korenie celé | ||
klinčeky | ||
bobkový list | ||
1 | čajová lyžička | konzervačná zmes |
Inštrukcie
Všetko si nastrúhame osobitne do nádob, budeme to vrstviť.
Na dno väčšej nádoby dáme postrúhané uhorky, posypeme soľou.
Na to ide nastrúhaná paprika, tiež posypať soľou.
Na to dáme cibuľu pokrájanú na mesiačiky a tiež zasypeme soľou. (ak máte radi štipľavé, pridajte si čilli papričku).
Na to dáme cukor a zalejeme octom.
Nemiešame. Prikryjeme utierkou a necháme stáť do druhého dňa v chlade 12 hodín.
Po odstátí a pustení šťavy dobre premiešame, pridáme Pomôcku na konzervovanie a zase dobre premiešame.
Do každého pohára na dno dáme korenie, bobkový list a klinček. Treba poriadne tlačiť do pohárov aby sa zmestil aj nálev. Fľaše zatvoríme a odložíme do špajze. Nesterilizujú sa.
Dobrú chuť!