
Rýchle a chutné cesto bez kysnutia.
2 | kusov | biely jogurt |
trocha | polohrubá múka | |
2 | kusov | vajce |
1 | čajová lyžička | soľ |
1 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
Všetky suroviny zmiešame tak,aby nám vzniklo vláčne cesto,ktoré sa nelepí.Múku pridávame postupne,podľa potreby.Cesto rozdelíme na 2 časti, rozvaľkáme, uložíme na plech a obložíme podľa vlestnej chuti a fantázie.Pečieme asi 10-15 min. Dobrú chuť!:-P
Kto má rád hrubšie cesto,môže použiť celú dávku na 1 plech. My máme radšej tenšie a z pizze zostanú len omrvinky...(giggle) (rofl)
nooooo vyzera to ozaj velmi jednoduche ,urcite vyskusame
my sme robievali z rozkov ,ale to trvalodost dlho,kym sa to cesto vymiesilo .
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
to co je ten biely smotanovy jogurt? je to smotana alebo klasicky biely jogurt?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
U nás (to ako na SVK) sa v obcodoch delia biele jogurty na nízkotučné a smotanové. Čiže klasický biely jogurt s obsahom tuku okolo 4% (tie percentá tipujem...).
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dievčatá keď pridáte do obyč múky aspoň troška celozrnnej (príp. aj špaldovej, tá je najcennejšia), tá pizza bude nielen chutnejšia, ale aj zdravšia a výživnejšia
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
to je fakt, aj ja som zacala miesat muku do pecenia, aj do roznych inych kolacov. A v poslednej dobe som objavila hnedy cukor, aj s tym sa da experimentovat. Aby sme urobili cosi pre svoje zdravie...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
klokanka nechcem ti kaziť radosť, vidím že sa snažíš ohľadom životosprávy, ale ten hnedý cukor je tiež dosť škodlivý, predsalen je to len jednoduchý repný cukor (dobré sú iba zložité cukry) a v poslednom čase sa objavili hlasy, že vraj je dofarbovný. No pevne verím, že sú to len reči.
Ak ti naozaj záleží na tom, aby ti cukor "nekradol" vápnik a nenabúraval celý metabolizmus počínajúc pankreasom, odporúčam ti používať namiesto cukru sladkú steviu (tú používam aj ja) alebo sladké drievko. Tie prejdú vnútornými orgánmi bez toho, aby tam urobili takú galibu ako obyč cukor. Je to trošičku iná chuť, ale u nás doma si napríklad doteraz nikto nevšimol, že v sladkom jedle nemajú rafinovaný cukor, ale miesto neho niekoľko kvapiek stevie. Pridávam ju do jedla tajne.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
motylik, vdaka za upozornenie. My sa sice obcas snazime, hlavne tam, kde to ide, ale kedze mame vsetci styria slabost na sladke, celkom sa im nevyhneme. A tie asi narobia vacsiu sarapatu... Nuz co, zaciname tam, kde to najlahsie ide, asi by sme neboli schopni zmenit vsetko naraz. A tak aspon nejake nove suroviny pribudli v nasej kuchyni- spominany cukor a muka, olivovy olej, vyprazam len minimalne, z masa len hydina a ryby, viac zeleniny, ovocia a strukovin.
Takze zatial to berieme tak "sportovo". Ale skusim niekedy pozriet tu steviu, ak budem mat cestu okolo specializovaneho obchodu. Asi ju bezne nedostat, ci hej? A inak- co hovoris na hroznovy, resp. ovocny cukor? A sladenie medom? Akurat co viem, ze med moze skodit alergikom...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Sladenie medom (kvalitným) pre nealergikov s mierou, takisto hroznový cukor a radšej v tom hrozne, to je záruka "živej" energie, vo všelijakých výrobkoch sladených hroznovým cukrom ťažko povedať, či a v akej miere je ten cukor prospešný. A ovocný cukor radšej tiež v v ovocí
Steviu neviem či je bežne dostať, pozerala som ju na internete, fľaška stojí vyše 300, ale ja som už predtým poznala tachyonizovanú steviu, ktorá stojí cca rovnako, akurát že tá tachyonizovaná obsahuje v sebe potenciál tachyonu (vesmírna energia), takže za tie isté peniaze si kúpim radšej túto. Tá má v sebe aj liečivé prvky.
Čo sa týka vašej stravy, výborný začiatok, super, len ta ďalej
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
motylik, vdaka za povzbudenie a informacie. Urcite, cukor priamo v ovoci je pre telo prospesnejsi, ten si dame, ale za tym este nejaku sladkost... Rezen ozeliem, ale sladke nedokazem
Tak aspon tam, kde to ide, skusim nahradit rafinovany cukor za cosi zdravsie.
Co sa tyka vesmirnej energie, som trosku skeptik, ale ked niekde najdem steviu- tu "obycajnu", tak tu mozno vyskusam...
Inak medik lubime, len tym, ze sme doma traja alergici, tak ho jedavame zriedkavo.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
klokanka škoda že si skeptik - vesmírna energia si aj ty napríklad. Ak teda radšej tú obyčajnú, skús si pozrieť na webe
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
skusim, vdaka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dnes som vyskusala tento recept a naozaj je super..takze aj tu v kuvajte to viem urobit..hehe..dakujeeeem..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
idem to dnes vyskúšať, deti sú šťastné že bude na večeru pizza.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
sisi..drzim palceky...ja som urobila len jednu polku..druhu polku cesta som zamrazila...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dnes som pouzila tu zamrazenu polku cesta..a pizza sa aj tak vydarila..mnamky...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dik za recept, už som si ho vytlačila na papier a vyskúšam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tak presne takto robim cesto aj ja, ale bez vajec - len jogurt, muka a PDP. Je to super a taaak jednoduche
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
To uz hej, bez drozdia ... to sa mi paci, urcite vyskusam ...
Dnes som skurat robila tak asi cez vikend