
Rýchle jedlo na večeru alebo skvelé predjedlo...
Ingrediencie
10 | kusov | chlieb |
8 | kusov | paradajka |
4 | strúčiky | cesnak |
trocha | bazalka | |
4 | polievkové lyžice | olivový olej |
trocha | soľ | |
štipka | mleté čierne korenie | |
1 | kus | mozzarella |
Postup
Najskôr si pripravíme "náplň":
rajčiny si umyjeme, prekrojíme napoly, stred vydlabeme /môžeme použiť do leča/, dužinu nakrájame na drobno a dáme do misky, cesnak ošúpeme a roztlačíme, pridáme k rajčinám, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom, a pridáme nasekanú čerstvú bazalku, premiešame a necháme chvíľu postáť...
Bagetu nakrájame na cca 2 cm hrubé krajce, prípadne chlieb si nakrájame na rovnako hrubé krajce a ešte prekrojíme napoly...na platni /na ktorej sa pečú lokše/ si každý krajec z oboch strán zľahka opečieme.
Ešte na teplé kúsky bagiet /chleba/ si navrstvíme pripravenú "zmes", podľa chuti môžeme posypať nadrobno nakrájanou mozzarellou.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Omeleta
Alica7 | Omeleta
Omeleta
Chutná omeleta s kukuricou alebo hráškom vhodná nielen na raňajky.
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.