
Dzeny | Cestoviny so syrovou omáčkou
Recept z kategórie "čo dom dal". Rýchle a takmer bez práce.
500 | gramov | cestoviny |
5 | slanina prerastená | |
4 | decilitre | mlieko |
5 | kusov | tavený syr |
1 | polievková lyžica | olej |
2 | polievkové lyžice | parmezán |
1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
1 | kus | cibuľa |
1 | strúčik | cesnak |
trocha | bazalka |
Cestoviny dáme variť a medzitým do panvice dáme olej, na drobno pokrájanú cibuľu, slaninu, cesnak a opražíme.
Pridáme mlieko a privedieme do varu. Do vriaceho mlieka pridáme tavený syr, miešame kým sa nerozpustí, potom pridáme nastrúhaný parmezán, bazalku a soľ podľa chuti. Necháme poriadne prevariť, ak je omáčka riedka, pridáme ešte tavený syr a parmezán, alebo necháme variť a omáčku zredukujeme na požadovanú hustotu.
Do omáčky môžete pridať aj zeleninu, záleží len na to, čo nájdete doma. S brokolicou je to výborné tiež:) Slanina je tam len pre chuť, takže to s ňou vôbec netreba preháňať.
Ak nemáte parmezán, pokojne dajte viac taveného syra alebo nastrúhajte nejaký iný tvrdý syr. Niektoré sa však zle rozvárajú, takže treba skúsiť pridať najskôr len trochu, aby ste videli, čo to robí. Ak sa syr nerozpúšťa, tak ho nasypte na hotové horúce cestoviny.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Pekinské placky
Martuška 123 | Pekinské placky
Pekinské placky
Recept na výborný nedeľný obed z kuracích pŕs. Vďaka marináde so sojovou omáčkou budú ozaj výborné.
Kysnuté cesto na závin aj rožky - bez kysnutia
JarushkaD | Záviny bez kysnutia
Kysnuté cesto na závin aj rožky - bez kysnutia
Tento recept mám od mojej mamy, takže má určite viac ako 50 rokov. Je výborný. V ceste je droždie, ale netreba čakať na kysnutie. Cesto je výborné na záviny, rožky, šatôčky...