
Dzeny | Cestoviny so syrovou omáčkou
Recept z kategórie "čo dom dal". Rýchle a takmer bez práce.
Ingrediencie
500 | gramov | cestoviny |
5 | slanina prerastená | |
4 | decilitre | mlieko |
5 | kusov | tavený syr |
1 | polievková lyžica | olej |
2 | polievkové lyžice | parmezán |
1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
1 | kus | cibuľa |
1 | strúčik | cesnak |
trocha | bazalka |
Postup
Cestoviny dáme variť a medzitým do panvice dáme olej, na drobno pokrájanú cibuľu, slaninu, cesnak a opražíme.
Pridáme mlieko a privedieme do varu. Do vriaceho mlieka pridáme tavený syr, miešame kým sa nerozpustí, potom pridáme nastrúhaný parmezán, bazalku a soľ podľa chuti. Necháme poriadne prevariť, ak je omáčka riedka, pridáme ešte tavený syr a parmezán, alebo necháme variť a omáčku zredukujeme na požadovanú hustotu.
Do omáčky môžete pridať aj zeleninu, záleží len na to, čo nájdete doma. S brokolicou je to výborné tiež:) Slanina je tam len pre chuť, takže to s ňou vôbec netreba preháňať.
Ak nemáte parmezán, pokojne dajte viac taveného syra alebo nastrúhajte nejaký iný tvrdý syr. Niektoré sa však zle rozvárajú, takže treba skúsiť pridať najskôr len trochu, aby ste videli, čo to robí. Ak sa syr nerozpúšťa, tak ho nasypte na hotové horúce cestoviny.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Omeleta
Alica7 | Omeleta
Omeleta
Chutná omeleta s kukuricou alebo hráškom vhodná nielen na raňajky.
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.