
Rýchla večera alebo chuťovka k vínku, pivku...
400 | gramov | tvaroh |
500 | gramov | hladká múka |
200 | gramov | saláma |
200 | gramov | tvrdý syr |
6 | polievkové lyžice | olej |
2 | kusov | vajce |
1 | balík | prášok do pečiva |
10 | polievkové lyžice | kečup |
štipka | bazalka | |
štipka | sezam | |
trocha | mak | |
štipka | soľ | |
1 | kus | žĺtok |
Do múky vmiešame kypriaci prášok, pridáme, tvaroh, olej, vajcia a štipku soli, vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme 1 hodinku v chladničke odpočívať. Potom cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme na asi 0,5 cm hrúbku, pokrájame na štvorce. Každý štvorec potrieme kečupom, v ktorom sme rozmiešali štipku soli, bazalku a obložíme kolieskom salámy a kúskom syra. Zvinieme do tvaru rožka. Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme žĺtkom, posypeme makom alebo sezamom. Upečieme na 180°C asi 25 - 30 minút. Po vychladnutí degustujeme.
tak, tak...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte dievčence, nikdy som ešte nerobila takéto cesto s tvarohom, akú to ma konzistenciu, a prečo vlastne tvaroh do cesta. Čítala som všelijaké takéto recepty, ale nikdy som to nejedla a ani to nepoznám.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
konzistencia "podobná" ako pri fánkach, tam dávaš kyslú smotanu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
konzistencia "podobná" ako pri fánkach, do ktorých dávaš kyslú smotanu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
rožky vyzerajú ako klasicky kysnuté a tvaroh tomu dodá vláčnosť a trocha výraznejšiu chuť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
.. po vychladnutí zlupneme všetko jedným hryzom a potom sa účinne liečime
... musí byť božskýýýý 