Steak z tuniaka

Popis

Keď sa Vám dostane do rúk čerstvý tuniak netreba ho odkladať. Lahodné jedlo vhodné ako ľahký obed, večera alebo aj ako predjedlo.

Steak z tuniaka - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
10 minút
Celkový čas
20 minút

Ingrediencie

2kusysteaky z tuniaka
5polievkové lyžicesójová omáčka svetlá
5polievkové lyžiceolivový olej
šalát
 trocharukoly
 trochašalát lolo
 trochababy špenátu
 trochastonkový zeler aj s lístkami
1kusčervená paprika
3kusyparadajky rôznych farieb
1⁄2kusšťava z citróna
1polievková lyžicaolivový olej, štipka soli
2kusyvajíčka uvarené na tvrdo

Inštrukcie

Steak z tuniaka si naložím do sójovej omáčky len tak aby sa namočil. Vyberieme a namočíme ho do oleja. Dáme na rozpálenú suchú panvicu a opečieme z každej strany 3 min. len tak aby sa nám zatiahlo mäsko. Podávame na zmesi rôznych šalátov, ktorý zalejeme citrónovou šťavou a olivovým olejom. Ozdobíme rôznymi paradajkami a vajíčkom.

Poznámky

Toto jedlo sa dá pripraviť aj s steaku z lososa ( bez kože). Šaláty si natrháme podľa toho aké komu chutia. Ja som do šalátu pridala malú mrkvičku, ktorú som najprv blanžírovala.

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Komentáre

ÁnoÁno ešte som na takéto nenabrala odvahu, ale raz príde aj na to

 

Vidím, že tam máš rôznofarebné paradajky. My sme tento rok zasadili zelenožlté žíhané a bola som prekvapená. Síce nie každému chutili, ale podľa mňa mali veľmi zaujímavú chuť. určite budeme skúšať aj na budúci rok.  A ak bude semeno, tak vyskúšame aj ďalšie.

Treba nabrať odvahu, zdravé dietne jedlo a predsa aj hovädzí steak sa robí médium a tuniak je mäkkučký nie ako mäso.

Ja žiaľ paradajky kupujem a keď vidím farebné tak beriem. Najviac mi chutia tie žlté.

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.