
Valika475 | Jarná terina v srnčom chrbáte
Skvelý recept nie len na veľkonočné sviatky ale aj na oslavy.
Ingrediencie
250 | millilitrov | tatárska omáčka |
252 | millilitrov | kyslá smotana |
1 | plechovka | Moravanka |
1 | plechovka | strerilizovaná kukurica |
150 | gramov | šunka |
petržlenová vňať | ||
1⁄2 | kus | bujón |
2 | decilitre | voda |
1 | balík | želatína |
Postup
Vodu dáme zovrieť a necháme roztopiť polovicu kocky bujónu. Potov v miske zmiešame všetku zeleninu, niektorú nakrájame, nakrájame šunky, pridáme smotanu, tatársku omáčku.
Do rozpustenej vody s bujónom pridáme sáčok želatíny, necháme 10 min napučať a ešte teplé vlejeme do pripravenej misky so zeleninou, smotanou a tatárskou omáčkou.
Formu srnčieho chrbta vyložíme potravinovou fóliou, alebo alobalom a zmes tam vlejeme. Prikryjeme alobalom a necháme stuhnúť do druhého dňa.
Tento recept má rôzne názvy, jarná terina, veľkonočná terina, vajíčková tlačenka a podobne. Recepty sú viac-menej podobné, no každý ju robí trochu inak. My máme radi túto verziu. Recept na jarnú terinu zo zeleniny, Moravanky a majonézy
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.
Bravčové karé na šampiňónoch
Martuška 123 | Bravčové karé na šampiňónoch
Bravčové karé na šampiňónoch
Šťavnaté bravčové karé dusené na šampiňónoch. Rýchly a chutný recept na obed či večeru z bravčového mäsa pre celú rodinu. Ako príloha sa hodí ryža.