reklama

Jarná terina v srnčom chrbáte

Pridal/a Valika475 dňa 21. 03. 2018 - 13:02 - Recepty Valika475
Jarná terina v srnčom chrbáte, Rýchlovky, recept, Valika475

Valika475 | Jarná terina v srnčom chrbáte


reklama

Skvelý recept nie len na veľkonočné sviatky ale aj na oslavy.

Ingrediencie
250 millilitrov tatárska omáčka
252 millilitrov kyslá smotana
1 plechovka Moravanka
1 plechovka strerilizovaná kukurica
150 gramov šunka
  petržlenová vňať
1⁄2 kus bujón
2 decilitre voda
1 balík želatína
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Vodu dáme zovrieť a necháme roztopiť polovicu kocky bujónu. Potov v miske zmiešame všetku zeleninu, niektorú nakrájame, nakrájame šunky, pridáme smotanu, tatársku omáčku.

Do rozpustenej vody s bujónom pridáme sáčok želatíny, necháme 10 min napučať a ešte teplé vlejeme do pripravenej misky so zeleninou, smotanou a tatárskou omáčkou.

Formu srnčieho chrbta vyložíme potravinovou fóliou, alebo alobalom a zmes tam vlejeme. Prikryjeme alobalom a necháme stuhnúť do druhého dňa. 

Doplňujúce poznámky

Tento recept má rôzne názvy, jarná terina, veľkonočná terina, vajíčková tlačenka a podobne. Recepty sú viac-menej podobné, no každý ju robí trochu inak. My máme radi túto verziu. Recept na jarnú terinu zo zeleniny, Moravanky a majonézy

Výnos
10 plech srnčí chrbát
Celkový čas
1 hod, 5 minút
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
5 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama