Skvelý recept nie len na veľkonočné sviatky ale aj na oslavy.

Porcie | |
---|---|
Zdroj | vlastný |
Čas prípravy | 1 hod |
Čas varenia / pečenia | 5 minút |
Celkový čas | 1 hod, 5 minút |
Ingrediencie
250 | mililitrov | tatárska omáčka |
252 | mililitrov | kyslá smotana |
1 | plechovka | Moravanka |
1 | plechovka | strerilizovaná kukurica |
150 | gramov | šunka |
petržlenová vňať | ||
1⁄2 | balík | bujón |
2 | decilitre | voda |
1 | balík | želatína |
Inštrukcie
Tento recept má rôzne názvy, jarná terina, veľkonočná terina, vajíčková tlačenka a podobne.
Recepty sú viac-menej podobné, no každý ju robí trochu inak. My máme radi túto verziu.
Recept na jarnú terinu zo zeleniny, Moravanky a majonézy
Vodu dáme zovrieť a necháme roztopiť bujón. Potov v miske zmiešame všetku zeleninu, niektorú nakrájame, nakrájame šunky, pridáme smotanu, tatársku omáčku.
Do rozpustenej vody s bujónom pridáme sáčok želatíny, necháme 10 min. naboptnať a ešte teplé vlejeme do pripravenej misky so zeleninou, smotanou a tatárskou omáčkou.
Formu srnčieho chrbta vyložíme potravinovou fóliou, alebo alobalom a zmes tam vlejeme. Prikryjeme alobalom a necháme stuhnúť do druhého dňa.