
Dzeny
Skombinovala som dva recepty, chutilo nám.
Ingrediencie
Cesto: | ||
1 | kus | vajce |
200 | millilitrov | cukor |
100 | millilitrov | olej |
200 | millilitrov | voda |
400 | millilitrov | špaldová múka celozrnná hladká |
100 | millilitrov | špaldová múka celozrnná |
1 | balík | prášok do pečiva |
4 | polievkové lyžice | lekvár |
Náplň: | ||
200 | millilitrov | šľahačková smotana |
250 | gramov | jemný tvaroh |
1 | čajová lyžička | želatína |
3 | polievkové lyžice | cukor |
Postup
V pôvodnom recepte na cesto bolo namiesto vody mlieko a múka bola obyčajná polohrubá. Ale vyšlo mi to aj s vodou nemiesto mlieka a špaldou.
Pôvodný recept rátal s tým, že to bude obyčajný koláč: Všetko spolu zmiešať a vyliať na menší plech 35x25 cm, piecť 25 min na 180 st.
Ja som to dala do tortovej formy a piekla na 180 45 min. Do tortovej formy som dala na spodok papier a boky som potrela maslom, neobsýpala som múkou, neprilepilo sa to.
Korpus sa pri pečení v strede trochu zodvihol, tak som ho po vyhladnutí zrezala, aby bola torta rovná.
Náplň je primitívna záležitosť.V horúcej vode rozpustíme želatínu, zmiešame tvaroh cukor a smotanu s rozpustenou želatínou. Vylejeme na vychadnutú tortu, ktorú sme nechali vo forme!:)) a strčíme do chladničky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Omeleta
Alica7 | Omeleta
Omeleta
Chutná omeleta s kukuricou alebo hráškom vhodná nielen na raňajky.
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.