
skvelé ako predjedlo, nepoznám osobu, ktorej by to nechutilo :)
4 | kusov | vajce |
250 | gramov | Moravanka |
100 | gramov | šunková saláma |
30 | gramov | prášková želatína |
1⁄2 | balík | bujón |
1 | kus | tatárska omáčka |
Vajcia uvaríme natvrdo a nakrájame na malé kocky. Pridáme scedený a odkvapkaný šalát Moravanka (scedený nálev odložíme), salámu nakrájame na rezančeky a ja niekedy pridávam aj 2-3 zavarané uhorky, ktoré pokrájame tiež na malé kúsky. Premiešame s tatárskou omáčkou. Nálev z Moravanky dolejeme do 3dl vodou, zmiešame so želatínou, pridáme masox a pomaly, za stáleho miešania zohrievame takmer na bod varu- zmes však nesmie vrieť ! Odstavíme a necháme trochu vychladnúť. Mierne vychladnutú želatínu pomaly prilievame k vajíčkovej zmesi, premiešame a nalejeme do formy na srnčí chrbát (môžete použiť aj inú). Necháme v chladničke stuhnúť, najlepšie cez noc. Vychladnutú huspeninu vyklopíme na podnos a krájame. Podávame s pečivom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty