Predjedlo, šalát alebo aj ľahká večera.

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 5 minút |
Čas varenia / pečenia | 20 minút |
Celkový čas | 25 minút |
Ingrediencie
300 | gramov | zelená fazuľka |
100 | gramov | cherry paradajky |
100 | gramov | slanina |
1 | kus | cibuľa |
2 | polievkové lyžice | olej |
2 | polievkové lyžice | med |
1 | polievková lyžica | horčica |
2 | polievkové lyžice | vínny ocot biely |
1 | štipka | soľ |
Inštrukcie
Očistenú fazuľku uvaríme vo vode so soľou do polomäkka, scedíme a ochladíme.
Cibuľu očistíme a nakrájame na jemné kocky
Na rozpálenom oleji restujeme slaninu, po minúte pridáme cibuľu. Spolu miešame až do sklovita.
Odložíme na teplé miesto.
Na panvicu pridáme trochu oleja a restujeme celé cherry paradajky až kým im nepraskne koža. Odložíme ich.
Na záver pridáme na panvicu trochu oleja, vsypeme uvarené fazuľky a chvíľu opekáme. Priamo do horúcej panvice pridáme med, horčicu, ocot a soľ. Všetko spolu premiešame, pridáme slaninu s cibuľkou a chvíľu prehrievame. Nakoniec pridáme rajčiny.
Podávame teplé aj studené.
Poznámky
Kto má rád pikantné, môže pridať aj trochu štipľavej papriky.