Keď sa vám zdá, že už ste zo zelenej fazuľky vyskúšali všetky recepty a v záhrade je jej ešte stále dosť

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 5 minút |
Čas varenia / pečenia | 10 minút |
Celkový čas | 15 minút |
Ingrediencie
300 | gramov | zelená fazuľka |
2 | polievkové lyžice | sezam |
1 | polievková lyžica | olej |
1 | polievková lyžica | sójová omáčka |
1 | čajová lyžička | ocot |
3 | polievkové lyžice | chilli omáčka sladká |
Inštrukcie
Na toto jedlo sa najlepšie hodí tenká odroda zelenej fazuľky. Dá sa samozrejme robiť aj z inej.
Dazuľku očistite a v osolenej vriacej vode obvarte asi 1 minútu. Na skus by mala byť chrumkavá, nie rozvarená. Preložte do studenej vody a nechajte vychladnúť.
Na suchej panvičke opečte sezam. Prilejte olej, premiešajte. Pridajte osušené fazuľky a krátko spolu opekajte. Zalejte sójovou omáčkou, octom a nakoniec pridajte pikantnú Sweet chilli omáčku.
Prehrejte spolu a môžete podávať ako prílohu, prípadne ako náplň do rôznych placiek či tortíl.
Postup:
