
Kamila | Kurací šalát so špargľou
Dlho som hľadala stratený recept na fantastický šalát so špargľou a jablkami. Dnes som našla niečo podobné, upravila podľa spomienok a bolo to božské.
250 | gramov | biela špargľa |
250 | gramov | kuracie prsia |
1 | kus | jablko |
trocha | petržlenová vňať | |
trocha | pažítka | |
1 | kus | biely jogurt |
2 | polievkové lyžice | olivový olej |
1 | čajová lyžička | balzamikový ocot |
trocha | korenie | |
100 | gramov | cherry paradajky |
Kuracie prsia upravíme, podľa chuti a fantázie. Môžeme použiť uvarené, dusené nakrájané na menšie kúsky. Ja som mala medailónky z predchádzajúceho dňa, tak som ich len nakrájala na menšie kúsky.
Špargľu očistíme, uvaríme v osolenej vode cca 12 minút. Vyberieme z vody, vychladnuté nakrájame na menšie kúsky.
Cherry paradajky nakrájame podľa potreby, to isté petržlenovú vňať, pažítku... Môžete pridať aj bazalku. Olúpeme jablko, nakrájame na menšie kúsky.
Všetko zmiešame v miske, pridáme olivový olej s balzamikovým octom, korením (ocot môžete nahradiť šťavou z citróna)a nakoniec pridáme biely jogurt.
Keďže ešte nie som veľká odborníčka na dochucovanie jedál, k jogurtu som pridala lyžičku horčice. Ak máte radi zeler, môžete pridať najemno nastrúhaný, ja ho nemusím. Výsledok bol ozaj božský.
Určite treba spraviť z dvojitej dávky.

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila
Toto vyzera fantasticky, urcite vyskusam v najblizsej dobe, dakujem krasne za zdielanie receptu.