
dasa_ | Šošovicový šalát s cviklou
Keď varím šošovicu, tak dávam do hrnca väčšie množstvo. Okrem polievky ostalo aj na šalát.
100 | gramov | šošovica |
1 | kus | cvikla |
100 | gramov | šalát |
40 | gramov | tvrdý syr |
1 | kus | jarná cibuľka |
Zálievka: | ||
1 | polievková lyžica | olej |
1 | polievková lyžica | balzamikový ocot |
1⁄2 | čajová lyžička | horčica |
1 | čajová lyžička | med |
1 | štipka | soľ |
1 | štipka | mleté čierne korenie |
1 | štipka | sušený cesnak |
Uvaríme šošovicu, precedíme a necháme trochu vychladnúť.
V miske dobre vymiešame suroviny na zálievku: olej, horčica, med, ocot, soľ, korenie. Pridáme šošovicu a dobre premiešame.
Uvarenú menšiu cviklu pomocou škrabky nastrúhame na jemné plátky. Pridáme do misky.
Obe časti jarnej cibuľky (zelenú aj bielu) jemne nakrájame a tiež pridáme do misky. Všetko spolu premiešame.
Na tanier umiestnime obľúbené šalátové listy. Na to rozložíme šalát z misky a na vrch ozdobíme hoblinkami tvrdého syra.
Množstva uvedené v recepte sú orientačné.
Vyzerá perfektne!:) Samé dobré veci:)