Taká obyčajná klasika, ktorá ale chutí...
3 | decilitre | ryža |
6 | kusov | vajce |
125 | gramov | maslo |
4 | polievkové lyžice | práškový cukor |
2 | kusov | vanilkový cukor |
3 | decilitre | mlieko |
3 | decilitre | voda |
2 | kusov | jablko |
kompót | ||
trocha | citrónová kôra |
Ryžu si uvaríme vo vode a mlieku so štipkou soli. Necháme trochu vychladnúť. Medzitým si vyšľaháme maslo, žĺtka, 1 vanil. cukor, 3 PL cukru do peny.
Zo 4 bielkov ušľaháme tuhý sneh. Jabĺčka očistíme a nakrájame na malé kúsky. Ryžu spojíme s vyšľahaným maslom, pridáme jabĺčka a nastrúhanú citrónovú kôru. Na záver zľahla vmiešame sneh z bielkov.
Zmesou naplníme zapekaciu misu vymastenú maslom a dáme piecť na 170 st. 25 mim.
Zvyšné dve bielka si vyšľaháme s 1 PL cukru a vanil. cukrom na tuhý sneh, ktorý natrieme na nákyp po 25 min a necháme zapiecť.
Podávame s kompótom podľa chuti... u nás to boli brusnice.
Do nákypu môžeme pridať podľa chuti aj iné ovocie alebo hrozienka.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
dasa_
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
Milujem túto omáčku, pripomína mi detstvo. Okrem klasickej sladkokyslej verzie s kôprom môžete vyskúšať aj verziu s medvedím cesnakom
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.