Domáci ryžový nákyp

Popis

Taká obyčajná klasika, ktorá ale chutí...

Domáci ryžový nákyp - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod
Celkový čas
1 hod, 30 minút

Ingrediencie

3decilitreryža
6kusyvajce
125gramovmaslo
4polievkové lyžicepraskovy cukor
2kusyvanilkový cukor
3decilitremlieko
3centilitrovvoda
2kusyjablko
kompót podľa chuti
citrónová kôra

Inštrukcie

Ryžu si uvaríme vo vode a mlieku so štipkou soli. Necháme trochu vychladnúť. Medzitým si vyšľaháme maslo, žĺtka, 1 vanil.cukor, 3 PL cukru do peny. Zo 4 bielkov ušľaháme tuhý sneh. Jabĺčka očistíme a nakrájame na malé kúsky. Ryžu spojíme s vyšľahaným maslom, pridáme jabĺčka a nastrúhanú citrónovú kôru. Na záver zľahla vmiešame sneh z bielkov. Zmesou naplníme zapekaciu misu vymastenú maslom a dáme piecť na 170 st. 25 mim. Zvyšné dve bielka si vyšľaháme s 1 PL cukru a vanil. cukrom na tuhý sneh, ktorý natrieme na nákyp po 25 mim. a necháme zapiecť. Ppdávame s kompótom podľa chuti... u nás to boli brusnice.

Poznámky

Do nákypu môžeme pridať podľa chuti aj iné ovocie alebo hrozienka.

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok