reklama

Domáci ryžový nákyp

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 08. 03. 2016 - 10:38 - Recepty M.á.r.i.a
Domáci ryžový nákyp, Sladké jedlá, recept, M.á.r.i.a

reklama

Taká obyčajná klasika, ktorá ale chutí...

Ingrediencie
3 decilitre ryža
6 kusov vajce
125 gramov maslo
4 polievkové lyžice práškový cukor
2 kusov vanilkový cukor
3 decilitre mlieko
3 decilitre voda
2 kusov jablko
  kompót
  trocha citrónová kôra
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Ryžu si uvaríme vo vode a mlieku so štipkou soli. Necháme trochu vychladnúť. Medzitým si vyšľaháme maslo, žĺtka, 1 vanil. cukor, 3 PL cukru do peny.

Zo 4 bielkov ušľaháme tuhý sneh. Jabĺčka očistíme a nakrájame na malé kúsky. Ryžu spojíme s vyšľahaným maslom, pridáme jabĺčka a nastrúhanú citrónovú kôru. Na záver zľahla vmiešame sneh z bielkov.

Zmesou naplníme zapekaciu misu vymastenú maslom a dáme piecť na 170 st. 25 mim.

Zvyšné dve bielka si vyšľaháme s 1 PL cukru a vanil. cukrom na tuhý sneh, ktorý natrieme na nákyp po 25 min a necháme zapiecť.

Podávame s kompótom podľa chuti... u nás to boli brusnice.

Doplňujúce poznámky

Do nákypu môžeme pridať podľa chuti aj iné ovocie alebo hrozienka.

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
1 hod, 30 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama