Ryžový nákyp

Pridal/a M.á.r.i.a

Už so spomínala, že keď varím ryžu vždy si jej spravím viac...neochucujem, to robím len keď varím niečo špecifické, len solím....tak na inšpiráciu bez množstva surovín len postup.

Ryžový nákyp - recept
Porcie
Porcie
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút
Celkový čas
45 minút

Ingrediencie

  ryža
  mlieko
  maslo
  vanilkový cukor
  vajce
  ovocie
  citrónová kôra

Inštrukcie

Zvyšok už uvarenej ryže si zalejem mliekom, pridám kúsok masla a ešte povarím kým sa mlieko nevstrebe. Pridám vanilkový cukor a osladím podľa svojej chuti.

Nastrúham citrónovú kôru a keď ryža trochu vychladne zamiešam žĺtka.

Dobre vymiešam a dám do vymastenej a strúhankou vysypanej formy, ja zvyknem dať aj ovocie teraz to boli plátky sušených jabĺk predtým na chvíľku namočených v teplej vode.

Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 st. približne 20 min.

Zvyšné bielka si vyšľahám s cukrom na pevný sneh a na záver ho nanesiem na nákyp a nechám chvíľku zapiecť.

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Sezónne recepty

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok