Ryžový nákyp

Popis

Už so spomínala, že keď varím ryžu vždy si jej spravím viac...neochucujem, to robím len keď varím niečo špecifické, len solím....tak na inšpiráciu bez množstva surovín len postup.

Ryžový nákyp - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút
Celkový čas
45 minút

Ingrediencie

  ryža
  mlieko
  maslo
  vanilkový cukor
  vajcia
  ovocie
  citrónová kôra

Inštrukcie

Zvyšok už uvarenej ryže si zalejem mliekom, pridám kúsok masla a ešte povarím kým sa mlieko nevstrebe. Pridám vanilkový cukor a osladím podľa svojej chuti.

Nastrúham citrónovú kôru a keď ryža trochu vychladne zamiešam žĺtka.

Dobre vymiešam a dám do vymastenej a strúhankou vysypanej formy, ja zvyknem dať aj ovocie teraz to boli plátky sušených jabĺk predtým na chvíľku namočených v teplej vode.

Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 st. približne 20 min.

Zvyšné bielka si vyšľahám s cukrom na pevný sneh a na záver ho nanesiem na nákyp a nechám chvíľku zapiecť.

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok