Už so spomínala, že keď varím ryžu vždy si jej spravím viac...neochucujem, to robím len keď varím niečo špecifické, len solím....tak na inšpiráciu bez množstva surovín len postup.

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 15 minút |
Čas varenia / pečenia | 30 minút |
Celkový čas | 45 minút |
Ingrediencie
ryža | ||
mlieko | ||
maslo | ||
vanilkový cukor | ||
vajce | ||
ovocie | ||
citrónová kôra |
Inštrukcie
Zvyšok už uvarenej ryže si zalejem mliekom, pridám kúsok masla a ešte povarím kým sa mlieko nevstrebe. Pridám vanilkový cukor a osladím podľa svojej chuti.
Nastrúham citrónovú kôru a keď ryža trochu vychladne zamiešam žĺtka.
Dobre vymiešam a dám do vymastenej a strúhankou vysypanej formy, ja zvyknem dať aj ovocie teraz to boli plátky sušených jabĺk predtým na chvíľku namočených v teplej vode.
Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 st. približne 20 min.
Zvyšné bielka si vyšľahám s cukrom na pevný sneh a na záver ho nanesiem na nákyp a nechám chvíľku zapiecť.