Pre výnimočné chvíle a krajšie všedné dni.

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 20 minút |
Čas varenia / pečenia | 10 minút |
Celkový čas | 30 minút |
Ingrediencie
2 | kusy | vajce |
250 | millilitrov | mlieko |
150 | gramov | špaldová múka celozrnná |
1 | polievková lyžica | kakao |
1 | kus | vanilkový cukor |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
2 | polievkové lyžice | kokosový cukor |
štipka | soľ | |
250 | gramov | jahody |
Inštrukcie
Múku zmiešame s práškom do pečiva, cukrom a kakaom. Pridáme vajíčka a polovicu mlieka. Dôkladne vymiešame a pridáme zvyšné mlieko. Necháme chvíľu postáť.
Jahody umyjeme. Polovicu jahôd, ideálne ozaj zrelých krásne červených, rozmixujeme, alebo len "popučíme" vidličkou a krátko povaríme, cca 5 minút. Druhú polovicu nakrájame.
Lievance pečieme na panvici na lievance, pár minút z oboch strán. Podávame s jahodami a jahodovou omáčkou.
Postup:
