Palacinky trochu inak, ozaj skvelá kombinácia. Chutiť budú aj akýmkoľvek džemom, alebo iným ovocím.

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 20 minút |
Čas varenia / pečenia | 20 minút |
Celkový čas | 40 minút |
Ingrediencie
400 | millilitrov | mlieko |
2 | kusy | vajce |
6 | polievkové lyžice | špaldová múka celozrnná |
štipka | soľ | |
1 | kus | vanilkový cukor |
2 | polievkové lyžice | mak |
200 | gramov | jahody |
250 | gramov | jemný tvaroh |
1 | polievková lyžica | práškový cukor |
Inštrukcie
K polovici mlieka pridáme múku (kopcovité lyžice), vanilkový cukor, soľ, vajíčka a nemletý mak vymiešame na hladkú hmotu. Prilejeme zvyšné mlieko a necháme cca 10 minút postáť.
Polovicu umytých jahôd popučíme a krátko povaríme, za stáleho miešania. jahody by mali byť ozaj zrelé, inak bude "omáčka" svetlá. Zvyšné jahody nakrájame na menšie kúsky.
Upečené palacinky potrieme tvarohom zmiešaným s práškovým cukrom. Poukladáme kúsky jahôd a zrolujeme, alebo poskladáme na štvrtiny, polejeme jahodovou omáčkou.
Palacinky môžete plniť a zdobiť ľubovoľne.
Postup:

