Kamila | Makové palacinky s tvarohom a jahodami
Palacinky trochu inak, ozaj skvelá kombinácia. Chutiť budú aj akýmkoľvek džemom, alebo iným ovocím.
Ingrediencie
| 400 | millilitrov | mlieko |
| 2 | kusov | vajce |
| 6 | polievkové lyžice | špaldová múka celozrnná |
| štipka | soľ | |
| 1 | kus | vanilkový cukor |
| 2 | polievkové lyžice | mak |
| 200 | gramov | jahody |
| 250 | gramov | jemný tvaroh |
| 1 | polievková lyžica | práškový cukor |
Postup
K polovici mlieka pridáme múku (kopcovité lyžice), vanilkový cukor, soľ, vajíčka a nemletý mak vymiešame na hladkú hmotu. Prilejeme zvyšné mlieko a necháme cca 10 minút postáť.
Polovicu umytých jahôd popučíme a krátko povaríme, za stáleho miešania. jahody by mali byť ozaj zrelé, inak bude "omáčka" svetlá. Zvyšné jahody nakrájame na menšie kúsky.
Upečené palacinky potrieme tvarohom zmiešaným s práškovým cukrom. Poukladáme kúsky jahôd a zrolujeme, alebo poskladáme na štvrtiny, polejeme jahodovou omáčkou.
Palacinky môžete plniť a zdobiť ľubovoľne. ![]()
Kamila
Kamila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Hrnčekový perníkový koláč s čokoládou
dasa_ | Hrnčekový perníkový koláč s čokoládou
Hrnčekový perníkový koláč s čokoládou
Rýchly a šťavnatý hrnčekový perník s kompótom - marhuľovým, jablkovým ....
Jednoduchá praženica z čerstvých húb
Slavka K | Hubová praženica
Jednoduchá praženica z čerstvých húb
Čo s čerstvo nazbieranými hubami? Šup s nimi do jednoduchej hubovej praženice.