
Kamila | Makové palacinky s tvarohom a jahodami
Palacinky trochu inak, ozaj skvelá kombinácia. Chutiť budú aj akýmkoľvek džemom, alebo iným ovocím.
Ingrediencie
400 | millilitrov | mlieko |
2 | kusov | vajce |
6 | polievkové lyžice | špaldová múka celozrnná |
štipka | soľ | |
1 | kus | vanilkový cukor |
2 | polievkové lyžice | mak |
200 | gramov | jahody |
250 | gramov | jemný tvaroh |
1 | polievková lyžica | práškový cukor |
Postup
K polovici mlieka pridáme múku (kopcovité lyžice), vanilkový cukor, soľ, vajíčka a nemletý mak vymiešame na hladkú hmotu. Prilejeme zvyšné mlieko a necháme cca 10 minút postáť.
Polovicu umytých jahôd popučíme a krátko povaríme, za stáleho miešania. jahody by mali byť ozaj zrelé, inak bude "omáčka" svetlá. Zvyšné jahody nakrájame na menšie kúsky.
Upečené palacinky potrieme tvarohom zmiešaným s práškovým cukrom. Poukladáme kúsky jahôd a zrolujeme, alebo poskladáme na štvrtiny, polejeme jahodovou omáčkou.
Palacinky môžete plniť a zdobiť ľubovoľne.

Kamila

Kamila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Omeleta
Alica7
Omeleta
Chutná omeleta s kukuricou alebo hráškom vhodná nielen na raňajky.
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.