reklama

Parené kváskové buchty

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 14. 02. 2018 - 14:23 - Recepty M.á.r.i.a
Parené kváskové buchty, Sladké jedlá, recept, M.á.r.i.a

reklama

Konečne sa podarili tak aké by mali byť...a v správnu chvíľu ako Valentínsky dezert Úsmev. Skúšala som pomer ,druh múky, kvásku a dĺžky kysnutia a oplatilo sa skúšať.

Ingrediencie
150 gramov pšeničný kvások
400 gramov špaldová múka celozrnná polohrubá
300 milligramov mlieko
1 kus vajce
1 polievková lyžica cukor
1 čajová lyžička soľ
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Večer si zarobím kvások - 75 g pšeničnej polohrubej múky, môže byť aj špaldová, 75 g vlažnej vody, 1 PL rozvas. Ne hám do rána zakryté pri izbovej teplote zrieť. Všetky ostatné suroviny si prichystám tak aby boli rovnakej izbovej teploty - hlavne vajíčko.

Ráno si trochu zohrejem mlieko pridám do neho cukor,soľ, vajíčko a rozmiešam s kváskom do hladka. Postupne pridávam múku tak aby sa cesto spojilo. Prikryjem a nechám odpočívať hodinu. Potom cesto na doske premiesim kým nebude hladké a pružné. Urobím si 8 rovnakých bochníčkov, ktoré podľa chuti naplním - ja som plnila jahodami. Cesto zatvorím a vytvarujem buchty, ktoré dobre potriem olejom. Zakryté nechám kysnúť 3 hodiny. Potom ich ukladám na parák, ktorý tiež naolejujem a parím 10  min. potom ich popichám a parím ešte 10 min. Vrch posypem a polejem podľa chuti, ja som ich posypala strúhankou opečenou na masle a šľahačkou....to akože je Valentín Chichocem sa.

Doplňujúce poznámky

Ako posýpka môže byť tvaroh, mak, kakao a hlavne poliať maslom.

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
5 hod, 20 minút
Čas prípravy
5 hod
Čas varenia / pečenia
20 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama