Lievance z kvásku

Popis

Nedávno som sem dávala kváskové lievance a preto, že mám kvások zarobený tak som skúsila iný recept a chutili. Ak si cesto zarobíte večer môžete piecť na raňajky, ja som zarobila cesto ráno a boli na olovrant. Tak ak máte v chladničke kvások treba to skúsiť ...

Lievance z kvásku  - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
4 minúty
Celkový čas
34 minút

Ingrediencie

2polievkové lyžicekvásku pšeničného (špaldový)
1kusvajíčko
5gramovtrstinový cukor
1štipkasoľ
2polievkové lyžiceolej
300gramovhladká múka
1decilitervlažná voda

Inštrukcie

Do misky si dáme kvások ( je jedno aký použijete), vajíčko, olej, soľ, cukor a dobre zamiešame. Prisypeme preosiatu múku a postupným pridávaním vlažnej vody vymiešame cesto, ktoré by malo byť hustejšie ako je palacinkové. Misku prikryjem vrchnákom alebo fóliou a necháme kysnúť pri izbovej teplote. Potom už len na troške oleja vysmážame vdolky, tieto boli robené v vdolkovej panvici, ktorú si nechám dobre zohriať, vymastím a stíšim plameň. Vysmážam z každej strany tak 3-4 min. aby sa prepieklá. Podávala som s kyslou smotanou len vymiešanou s medom.

Tento recept vyskúšam isto aj na slano, nedám do cesta cukor, len štipku a nastrúham alebo podrvím pred pečením do neho syr.

Postup: 

Lievance z kvásku  - recept postup 1
Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok