
Závin z lístkového cesta
Ingrediencie
2 | balíky | lístkové cesto |
1 | kilogram | duly |
1 | kilogram | jablko |
100 | gramov | arónia |
1⁄2 | čajová lyžička | škorica |
100 | gramov | kryštálový cukor |
1 | kus | vajce |
Postup
Jablká umyjeme, olúpeme, rozšvrtíme, odstránime jadrovníky, nastrúhame na hrubšom strúhadle a vytlačíme šťavu.
Dule umyjeme, olúpeme, rozštvrtíme, vykôstkujeme a tiež nastrúhame. Pridáme cukor, škoricu a bobuľky arónie, každú mierne roztlačíme. Premiešame a všetko necháme uležať, aby sa cukor vsiakol.
Pláty lístkového cesta rozmrazíme a každý vyvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru obdĺžnika. posypeme strúhankou. Do stredu dáme ovocnú zmes a rovnomerne rozotrieme. Ohneme konce cesta, aby šťava nevytiekla. Potom okraje cesta preložíme cez náplň a zlepíme rozšľahaným vajíčkom. Preložíme na plech, ktorý sme predtým pokvapkali studenou vodou.
Povrch závinu potrieme vajíčkom a poprepichujeme vidličkou, aby závin pri pečení nepraskol. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 ° C, po chvíli stlmíme na 180 ° C a pečieme 20 až 30 minút (do zlatista).
Plody arónie obsahujú vitamíny A, C, P, PP, B2, B9, E a množstvo minerálnych látok.
Plody dule obsahujú vitamín C a množstvo minerálnych látok, hlavne draslík, fosfor,
horčík, vápnik, meď, železo atď.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zemiakový prívarok s bravčovým perkeltom
Martuška 123 | Zemiakový prívarok s bravčovým perkeltom
Zemiakový prívarok s bravčovým perkeltom
Zemiakový prívarok alebo zemiaky na kyslo - jednoduché a tradičné jedlo, ktoré sa výborne hodí k mäsu.
Plnené kuracie prsia zapečené v slaninke
Martuška 123 | Plnené kuracie prsia zapečené v slaninke
Plnené kuracie prsia zapečené v slaninke
Kuracie prsia plnené syrom a šunkou a zapečené v slanine. Jednoduchý a chutný recept k nedeľnému obedu.