
rozky su chutne robim ich casto nikdy nezvysia
600 | gramov | hladká múka špeciál |
300 | millilitrov | mlieko |
50 | gramov | droždie |
1 | čajová lyžička | cukor |
soľ | ||
150 | millilitrov | olej |
1⁄2 | polievková lyžica | vegeta |
1 | čajová lyžička | oregano |
100 | gramov | šunka |
kečup | ||
100 | gramov | syr |
1 | kus | vajce |
sušené oregano | ||
tvrdý syr |
Z trochu vlazneho mlieka, krystaloveho cukru a drozdia urobime kvasok. Muku preosejeme, pridame olej, kvasok,sol, vegetu, postupne vlazne mlieko a vypracujeme vlacne cesto, ktore nechame 20 minut kysnut. Rozdelime na 6 casti, kazdu rozvalkame na kruh, natrieme kecupom, posypeme oreganom, rozdelime na 8 trojuholnikov, na kazdy trojuholnik dame platok syra, sunky. Stocime od sirsej strany k uzsej, potrieme rozslahanym vajcom a posypeme struhanym syrom. Upecieme na vymastenom plechu vo vyhriatej rure a podavame.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty