
Archív Naničmama.sk
Nevšedné veľkonočné pohostenie, ktorého základom je vajíčková či veľkonočná tlačenka.
Ingrediencie
1 | balík | krabie tyčinky |
3 | kusov | mrkva |
1 | balík | želatína |
4 | polievkové lyžice | voda |
300 | millilitrov | majonéza |
100 | millilitrov | smotana na šľahanie |
1 | čajová lyžička | soľ |
štipka | čierne korenie | |
1⁄2 | kus | citrónová šťava |
1 | plechovka | hrášok |
Postup
Surimi tyčinky, ktoré poznáme aj ako krabie tyčinky, necháme pri izbovej teplote rozmraziť.
Na prípravu aspiku uvaríme mrkvu do polomäkka a nakrájame na tenké hranolčeky.
Želatínu necháme vo vode napučať podľa návodu na obale.
V mise zmiešame metličkou majonézu so smotanou. Ochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou.
V kastróliku zahrievame želatínu až do úplného rozpustenia (nevaríme!) a metličkou ihneď vmiešame do majonézovej zmesi.
Formu na srnčí chrbát vyložíme potravinárskou fóliou a do formy nalejeme ⅓ želatínovej zmesi.
Do formy pozdĺžne naukladáme polovicu surimi tyčiniek, ktoré prekladáme mrkvou a hráškom. Zalejeme ďalšou ⅓ zmesi a opäť naukladáme tyčinky, mrkvu a hrášok. Zalejeme zvyškom zmesi a odložíme najmenej na 3 hodiny do chladničky.
Tlačenku vyklopíme z formy, stiahneme fóliu a nakrájame na plátky. Pokvapkáme citrónovou šťavou a podávame s pečivom alebo chlebom.
Pred naliatím želatínovej zmesi môžeme do formy vyloženej potravinárskou fóliou naukladať natvrdo uvarené vajíčka nakrájané na plátky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty
Segedínsky guláš
Slavka K | Segedínsky guláš
Segedínsky guláš
Tradičná klasika, ktorá sa nikdy neomrzí.
Špenátové halušky
Alica7 | Špenátové halušky
Špenátové halušky
Výborné špenátové halušky, ktoré môžeme podávať ako prílohu k mäsu, s tvarohom a opečenou slaninou alebo syrovou omáčkou.