reklama

Hroznová torta

Pridal/a anjeli dňa 14. 07. 2013 - 00:15 - Recepty anjeli
Hroznová torta, Torty, recept, anjeli

reklama

Svieža ovocná tortička.

Ingrediencie
4 kusov vajce
120 gramov práškový cukor
100 gramov hladká múka
20 gramov zemiakový škrob
1 čajová lyžička prášok do pečiva
500 gramov tvaroh
250 millilitrov smotana na šľahanie
6 plátky želatína
150 gramov práškový cukor
1 kus citrón
6 polievkové lyžice voda
300 gramov hrozno biele
200 gramov hrozno modré
1 balík tortové želé
  trocha mleté orechy
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Bielky vyšľaháme dotuha, žĺtky s cukrom do penista, múku zmiešame so škrobom a práškom do pečiva. Múku a bielky striedavo pridávame k žĺtkom a zľahka premiešame.

Preložíme do vymastenej múkou vysypanej tortovej formy a pečieme 25-30 minút na 180 stupňov. Necháme vychladnúť a prekrojíme na dva pláty.

Plnka: Tvaroh vymiešame s cukrom a citrónovou šťavou, želatínu na pár minút namočíme do studenej vody a potom si ju dáme rozpustiť. Ja osobne si ju dám do sklenej misky a tú položím na hrnček s vriacou vodou, potom k želatíne primiešame dve lyžice tvarohovej zmesi-to aby sa nesekla a takto pripravenú želatínu primiešame k tvarohovej plnke.

Smotanu vyšľaháme dotuha a zľahka primiešame k tvarohu. Plnku natriem na spodok korpusu /asi 2/3/ a priložím druhý plat. Zvyšnou plnkou potrieme vrch a boky.

Na vrch poukladáme podľa fantázie vrstvu hrozna a zalejeme želé pripraveným podľa návodu na obale. Necháme stuhnúť a boky torty obsypeme pomletými orechmi.

Výnos
1 12 Porcie
Celkový čas
45 minút
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama