Hroznová torta.

Popis

svieža ovocná tortička...
Hroznová torta. - recept

Zhrnutie

Porcie
12 Porcie
Zdrojja
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
45 minút

Ingrediencie

4kusyvajcia
120gramovpráškového cukru
100gramovhladkej múky
20gramovzemiakového škrobu
1čajová lyžičkakypriaceho prášku
500gramovtvarohu
250millilitrovsmotany na šľahanie
6plátkyželatíny
150gramovpráš. cukru
1kuscitróna
6polievkové lyžicevody
300gramovbieleho hrozna
200gramovtmavého hrozna
1balíktortovej želatíny
 trochazomletých orieškkov

Inštrukcie

Bielky vyšľaháme dotuha, žĺtky s cukrom do penista, múku zmiešame so škrobom a práškom do pečiva. Múku a bielky striedavo pridávame k žĺtkom a zľahka premiešame. Preložíme do vymastenej múkou vysypanej tortovej formy a pečieme 25-30 minút na 180 stupňov. Necháme vychladnúť a prekrojíme na dva pláty. Plnka: Tvaroh vymiešame s cukrom a citrónovou šťavou, želatínu na pár minút namočíme do studenej vody a potom si ju dáme rozpustiť. Ja osobne si ju dám do sklenej misky a tú položím na hrnček s vriacou vodou, potom k želatíne primiešame dve lyžice tvarohovej zmesi-to aby sa nesekla a takto pripravenú želatínu primiešame k tvarohovej plnke. Smotanu vyšľaháme dotuha a zľahka primiešame k tvarohu. Plnku natriem na spodok korpusu /asi 2/3/ a priložím druhý plat. Zvyšnou plnkou potrieme vrch a boky. Na vrch poukladáme podľa fantázie vrstvu hrozna a zalejeme želé pripraveným podľa návodu na obale. Necháme stuhnúť a boky torty obsypeme pomletými orechmi.
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.