Svieža ovocná tortička.
4 | kusov | vajce |
120 | gramov | práškový cukor |
100 | gramov | hladká múka |
20 | gramov | zemiakový škrob |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
500 | gramov | tvaroh |
250 | millilitrov | smotana na šľahanie |
6 | plátky | želatína |
150 | gramov | práškový cukor |
1 | kus | citrón |
6 | polievkové lyžice | voda |
300 | gramov | hrozno biele |
200 | gramov | hrozno modré |
1 | balík | tortové želé |
trocha | mleté orechy |
Bielky vyšľaháme dotuha, žĺtky s cukrom do penista, múku zmiešame so škrobom a práškom do pečiva. Múku a bielky striedavo pridávame k žĺtkom a zľahka premiešame.
Preložíme do vymastenej múkou vysypanej tortovej formy a pečieme 25-30 minút na 180 stupňov. Necháme vychladnúť a prekrojíme na dva pláty.
Plnka: Tvaroh vymiešame s cukrom a citrónovou šťavou, želatínu na pár minút namočíme do studenej vody a potom si ju dáme rozpustiť. Ja osobne si ju dám do sklenej misky a tú položím na hrnček s vriacou vodou, potom k želatíne primiešame dve lyžice tvarohovej zmesi-to aby sa nesekla a takto pripravenú želatínu primiešame k tvarohovej plnke.
Smotanu vyšľaháme dotuha a zľahka primiešame k tvarohu. Plnku natriem na spodok korpusu /asi 2/3/ a priložím druhý plat. Zvyšnou plnkou potrieme vrch a boky.
Na vrch poukladáme podľa fantázie vrstvu hrozna a zalejeme želé pripraveným podľa návodu na obale. Necháme stuhnúť a boky torty obsypeme pomletými orechmi.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
dasa_
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
Milujem túto omáčku, pripomína mi detstvo. Okrem klasickej sladkokyslej verzie s kôprom môžete vyskúšať aj verziu s medvedím cesnakom
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.