reklama

Krémové cestoviny s tekvicovou omáčkou

Pridal/a dasa_ dňa 15. 10. 2025 - 20:25 - Recepty dasa_
Krémové cestoviny s tekvicovou omáčkou, Hlavné jedlá, recept, dasa_

dasa_


reklama

Krémové cestoviny s tekvicovou omáčkou – jednoduchý jesenný recept plný chuti. Lahodná omáčka z pečenej tekvice a parmezánu s prídavkom slaniny

Ingrediencie

300 gramov tekvice
2 polievkové lyžice masla
1 polievková lyžica hladká múka
150 millilitrov mlieko
100 gramov parmezán
50 gramov slanina
500 gramov cestoviny
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou

Postup

Najskôr pripravíme tekvicu. Ideálna je typu hokaido alebo maslová. Môžeme ju upraviť na pare, uvariť alebo upiecť. Po vychladnutí ju prelisujeme cez sitko, čím dostaneme tekvicové pyré.

Ak tekvicu pečieme, môžeme pridať aj obľúbené grilovacie  korenie

 

Dáme variť cestoviny

Na studenú panvicu pridáme kocky slaniny a opečieme. Slaninu vyberieme, pridáme maslo, zasypeme múkou a urobíme zásmažku. Zalejeme studeným mliekom a dobre premiešame, ideálne metličkou. Pridáme tekvicové pyré, osolíme a rozvaríme. 

Pridáme väčšiu časť strúhaného parmezánu. Opatrne prilejeme trochu vody z varenia cestovín, aby sme dostali požadovanú hustotu omáčky

Cestoviny zlejeme a premiešame s omáčkou. Na tanieri posypeme zvyškom parmezánu a pridáme kocky opečenej slaniny

Výnos
4 porcie
Celkový čas
50 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama