
dasa_
Krémové cestoviny s tekvicovou omáčkou – jednoduchý jesenný recept plný chuti. Lahodná omáčka z pečenej tekvice a parmezánu s prídavkom slaniny
Ingrediencie
300 | gramov | tekvice |
2 | polievkové lyžice | masla |
1 | polievková lyžica | hladká múka |
150 | millilitrov | mlieko |
100 | gramov | parmezán |
50 | gramov | slanina |
500 | gramov | cestoviny |
Postup
Najskôr pripravíme tekvicu. Ideálna je typu hokaido alebo maslová. Môžeme ju upraviť na pare, uvariť alebo upiecť. Po vychladnutí ju prelisujeme cez sitko, čím dostaneme tekvicové pyré.
Ak tekvicu pečieme, môžeme pridať aj obľúbené grilovacie korenie
Dáme variť cestoviny
Na studenú panvicu pridáme kocky slaniny a opečieme. Slaninu vyberieme, pridáme maslo, zasypeme múkou a urobíme zásmažku. Zalejeme studeným mliekom a dobre premiešame, ideálne metličkou. Pridáme tekvicové pyré, osolíme a rozvaríme.
Pridáme väčšiu časť strúhaného parmezánu. Opatrne prilejeme trochu vody z varenia cestovín, aby sme dostali požadovanú hustotu omáčky
Cestoviny zlejeme a premiešame s omáčkou. Na tanieri posypeme zvyškom parmezánu a pridáme kocky opečenej slaniny
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty