
Slavka K | Šampiňóny na smotane
Rýchla bezmäsitá teplá večera.
Ingrediencie
500 | gramov | šampiňóny čerstvé |
2 | kusov | cibuľa |
2 | polievkové lyžice | olej |
1 | čajová lyžička | rasca mletá |
1 | čajová lyžička | paprika červená mletá sladká |
štipka | soľ | |
250 | millilitrov | smotana na varenie |
trocha | maslo |
Postup
Na panvici opražíme do zlatista cibuľu na oleji. Pridáme nakrájané kúsky šampiňónov. Osolíme a asi tak 10 minút podusíme vo vlastnej šťave.
Pridáme mletú rascu, červenú mletú papriku. Podlejeme vodou, nie veľa, aby sa šampiňóny zahusťovali samé. Dohliadať aby sa nepripadali.
Asi po cca 20 min pridáme smotanu na varenie, necháme pomaly prevrieť. Ku koncu varenia môžeme pre lepšiu vôňu štipku mletej rasce pridať. Na koniec pre lepšiu chuť môžeme pridať kúsok masla.
Podávame s ryžou alebo haluškami, pripadne cestovinami.

- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty