Maková torta s jablkovou náplňou

Popis

Chodili sme s dcérou na podobnú do cukrárne, ale prestali ju robiť. Ta dozrel čas upiecť ju aj doma. Ľahká svieža tortička, nabudúce už budem robiť úplne bez múky. Teraz sa mi nechcelo piecť dva korpusy samostatne. Úsmev Histaminová deva mala samozrejme bez čokolády.

Maková torta s jablkovou náplňou - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod, 5 minút
Celkový čas
1 hod, 25 minút

Ingrediencie

Korpus
8kusyvajec
8polievkové lyžicetrsinový alebo kryštálový cukor
5polievkové lyžicecelozrná špaldová (klasic.) múka
100gramovmletý mak
1kusvanilkový cukor
Jablková náplň
5kusyjabĺk
1polievková lyžicazlatý klas (kukuričný škrob)
čokoládová poleva
100gramovhorka cokolada
100millilitrovsmotany na šľahanie

Inštrukcie

Korpus:

Bielka s cukrom vyšľaháme do hustého snehu, krátko primiešame žĺtka a už len zľahka mak zmiešaný s múkou. Pečieme v okrúhlej forme (moja mala 24 cm ) vystlanej papierom na pečenie cca 65 minút pri teplote cca 165°C, alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou, otestujeme špáradlom. Po upečení necháme, vychladnúť, po cca 20 minútach dáme dole, formu.

Náplň:

Jablká umyjeme, očistíme, nastrúhame na hrubo a krátko podusíme. Zahustíme kukuričným škrobom rozmiešaným v cca 60 ml vody. Necháme čiastočne vychladnúť.

Ganache:

Smotanu zohrejeme do varu a prelejeme ňou čokoládu, necháme chvíľu postáť, dôkladne premiešame. Ganache necháme krátko stuhnúť a ešte tekutú nalejeme na tortičku.

Dokončenie:

Korpus prerežeme, na spodnú časť rozotrieme jablkovú náplň, prekryjeme druhým korpusom a naň zľahka rozotrieme čokoládovú polevu.

Postup: 

Maková torta s jablkovou náplňou - recept postup 1
Maková torta s jablkovou náplňou - recept postup 2
Maková torta s jablkovou náplňou - recept postup 3
Maková torta s jablkovou náplňou - recept postup 4
Maková torta s jablkovou náplňou - recept postup 5
Maková torta s jablkovou náplňou - recept postup 6
Maková torta s jablkovou náplňou - recept postup 7
Maková torta s jablkovou náplňou - recept postup 8
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Komentáre

Super, tieto makové variácie nemajú chybu pre milovníkov maku a kombinovateľné a akým koľvek ovocím Áno

 Robila som teraz tú Tvoju štedrú makovo - mandlovú  bez múky bola výborná a makové linecké kolieska. Použila som v nich biely mak. Zaujímavé chuťou, trochu do orechovej a menej mastné.... nestíhala som fotiť Hambím sa, boli doma "kobylky" Chichocem sa 

Tiež nedám na mak dopustiť. Túto musím spraviť bez múky, bo ten náš originál v cukrárni, bol korpus viac makový. Len sa mi ozaj nechce piecť dva korpusy, ten bez múky asi tak vysoký nevyrastie, a nie ej tak pevný. teoreticky, prakticky asi najbližšie vyskúšam, Inak som na seba hrdá, že konečne viem spraviť peknú vysokú piškótu. Dlho som s a učila, až ma jedna cukrárka naučila, veľmi dlho treba piecť. Chichocem sa

Prosím ťa toto mi vysvetli.....Smotanu zohrejeme do varu a prelejeme ňou čokoládu, necháme chvíľu postáť, dôkladne premiešame... Znamená to to, že čokoládu dáme do misy a na ňu nalejeme tú horúcu šľahačku... a potom zamiešame?

ano, presne tak Úsmev

Ďakujem. A keď tých vajec nedám tak monštruózne veľa, stane sa max len to, že cesto nebude také vysoké, predpokladám. Pýta sa sporovliva gazdinka ;) A ináč super recept, páči sa mi :) Hlavne množstvo v lyziciach, to je niečo pre mňa.

Ano bude nizsia, pripadne mozes pouzit mensiu formu. Pri nizsom korpuse, mozno bude stacit trochu kratšia doba pečenia. 

Yess! Vďaka.
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.