
dasa_ | Kapustnica s mletým mäsom
Kapusta v súdku je konečne správne vykvasená, tak sezóna jedál z kyslej kapusty môže začať. Na začiatok niečo jednoduhé a rýchle.
500 | gramov | mleté mäso |
500 | gramov | kyslá kapusta |
1 | kus | cibuľa |
50 | gramov | sušené huby |
3 | kusov | zemiak |
1 | kus | klobása |
Na oleji speníme cibuľu. Pridáme mleté mäso a opekáme za stáleho miešania, kým sa mäso neoddeľuje od seba.
Pridáme zemiaky nakrájané na malé kocky, sušené huby namočené vo vode, zalejeme vývarom alebo vodou a varíme, pokiaľ zemiaky nezmäknú.
Kyslú kapustu pokrájame na menšie kúsky, klobásu na kolieska. Vložíme do polievky a povaríme ešte asi 10 minút.
Ak k polievke podávame chlebík alebo iné pečivo, kapustnica stačí aj ako hlavné jedlo.
Domácu kyslú kapustu sa snažím príliš tepelne neupravovať. Chutí nám, keď ešte trochu chrumká. Kto nemá takú kapustu rád, môže prirodzene kapustu variť dlhšie. Len pozor, skôr ako pridáte kyslú kapustu do hrnca, zemiaky by mali byť uvarené, lebo v opačnom prípade zmäknú len veľmi ťažko.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Šúľance s makom
Alica7 | Šúľance s makom
Šúľance s makom
Výborné mäkkučké šúľance si môžete pripraviť aj s orechmi.
Jemná bábovka
Alica7
Jemná bábovka
Jemná bábovka, recept je do menšej bábovkovej formy Ø18 cm.