reklama

a co teraz??????

inkag23 , 14. 09. 2011 - 12:17

reklama

baby potrebujem nejaky recept vlastne nejake recepty na kolace alebo hocico do coho ide kondenzovane mlieko cize Salko....manzel bol v obchode a prisiel vyteseny ze kupil nejake skvele sladene mlieko do kavy (na obrazku je nakreslene ze sa to leje do kavy a predavac mu povedal ze je to sladene)nevedel ze co to presne je lebo popisane je v hebrejcine alebo take nejake "kliky-haky" a po ottvoreni flase som zistila ze je to salko...a co teraz???mam toho 1,5litra

Pozrite si aj


reklama


reklama

magic, St, 14. 09. 2011 - 12:27

ja to davam do falosneho rafaela.
konzerva salca - asi cca 200-250 ml. 200g struhaneho kokosu, mandle + 50g kokosu na obalovanie a nejaka prichut (rumovu, mandlovu, aka ti bude pasovat).
kokos zamiesas do salca, pridas lyzicku prichute a strcis do chladnicky.
na druhy den z toho narobis gulky, das do nich mandle, obalis v kokose a skladujes v chladnicke.
mnam.
vyjde ich asi dvadsat pat kusov. podla velkosti, ake narobis.

na 1,5l litra to nie je, ale uz ti ostava iba 1,25 l!(sun)

Iwa, St, 14. 09. 2011 - 12:34

Ak to mas v plechovkach, tak celu neotvorenu plechovicu nechaj varit vo vode tak 3-4 hodiny. To mlieko skaramelizuje, potom do toho votrieš maslo, aby bola správne krémová konzistencia, môžeš aj trošku rumu pridať, sekané orechy a týmto krémom naplníš piškótové cesto alebo oblátky. Vrch poleješ čokoládou a môžte sa zalizovať (cake)

magic, St, 14. 09. 2011 - 14:29

vidis, aj kamoska z neho robi vajecny liker. tam to spotrebujes hadam aj cele. spytam sa na recept, ci tam ide aj nieco ine. ale je tiez mnam.

gueva, St, 14. 09. 2011 - 14:38

burizónový srnčí chrbát, alebo gule.
Tu je recept: 350g cukru upáliť na karamel - pozor aby nestvrdol, pridať 1 maslo 250g - roztopiť, vliať surové salko, vsypať 2 balíky bielych burizónov - zamiešať - hotovo.
Pri pridávaní masla stíšime plyn, pri pridávaní salka vypneme. Ešte teplé vylejeme do srnčieho chrbáta vystlaného fóliou. Dáme do chladu stuhnúť. Krájame pílkovym nožom. Ak chceš gule, treba ich formovať mokrými rukami.

inkag23, St, 14. 09. 2011 - 14:54

dik dievcata asi skusim ten liker co pisala fidorka a magic ak mozes spytaj sa kamosky na ten vajecny....zide sa my v poslednom case mam dost navstev a liker sa mina zavratnym tempom:-)

magic, St, 14. 09. 2011 - 19:01

kamoska ho ma od svokry a je fakt mnam, lebo jej svokra je velmi dobra kucharka (talent od prirody). minule sme sa z neho tak fantasticky opili... ale to je uz ina historka.(blush)

1 salco (cca 200-250 ml)
3 zltky
4-5 polievkovych lyzic praskoveho cukru
1 vanilkovy cukor
1/2 litra rumu

vsetko zmixovat a skladovat v chladnicke. nic viac.

mnozstvo si urcite namnozis podla potreby aj sama.

akalenkak67, St, 14. 09. 2011 - 17:37

V googli nájdeš recepty na likéry,konaky.Je tam vela receptov.Aj ja robím podla nich.

inkag23, St, 14. 09. 2011 - 21:46

akalenka67 ja viem ze pan googl najde vsetko ale radsej mam take receptiky co maju zienky odskusane pripadne ochutnane;-)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama