reklama

Ako upraviť zajaca?

priskaa , 03. 01. 2014 - 23:01

reklama

Dievčatá,

poraďte osvedčený recept pre neskúsenú! Ako upraviť zajaca? Podľa mňa je na ňom málo mäsa. Dať plnku? Mám kuktu (tlakový hrniec), remosku, misu z jenského skla, el. rúru.

Zaujíma ma najmä čas úpravy v jednotlivých etapách, aby som z toho nešťastníka neurobila škvarku :)

Pozrite si aj


reklama


reklama

priskaa, Pi, 03. 01. 2014 - 23:37

Ďakujem pekne, výborný tip. A veruže mám nakladané brusnice na divinu...

eva m, Pi, 03. 01. 2014 - 23:40

nech ti chuti :-)
Eva (sun)

priskaa, So, 04. 01. 2014 - 00:05

S rešpektom k nemu pristupujem, lebo som ho nikdy nerobila a mamka do mňa hudie: "Ocino nemá rád. Raz v živote jedol a nechutilo..." Čo nemusí byť pravidlo, všakáno :)

priskaa, So, 04. 01. 2014 - 00:06

Tiež tak uvažujem. Ďakujem pekne :)

púpavienka, So, 04. 01. 2014 - 08:32

Teda sa rehocem, ja že jo ideš ostrihať (rofl) (rofl) (rofl) (rofl)

priskaa, So, 04. 01. 2014 - 09:47

:) jedine že angorského... šmáriapanna ... by som sa zgežila :) ...

púpavienka, So, 04. 01. 2014 - 08:41

Ja mám rada zajaca v akejkoľvek úprave a už som jedla aj rezne zo zajaca.
Mám rada na smotane k domácim maslovým haluškam ale aj ku knedlíku ak ten mám, potom mám rada pečeného, cibuľa, cesnak, korenie a sol a pečieme ako kura, ja najskôr prikryté a dopekám, ale robila som aj ako zajac v zelenine bol to dusený zajačík s veľa zeleniny.
No ale milujem aj zajaca, alebo kura či bravčové mäsko, na ten najobyčajnejší spôsob.
Veľká cibuľa, k zajačíkovi môže byť aj cesnak, červená paprika, rasca a čierne korenie. Cibuľa musí byť veľká alebo aspoň dve menšie, lebo robí základ.
Ja to ničím nikdy nezahusťujem, jednoducho dusím a nakoniec necham vodu odpariť k tomuto máme veľmi radi zemiakovú kašu a pikantnejší kompot, slivky, hrušky ale ja najradšej miešaný - slivky, hrušky, brusnice.
Dobrú chuť (sun)

priskaa, So, 04. 01. 2014 - 09:52

... nuž, dievčatá, idem sa do neho pustiť... informácie spracúvam, výsledok večer "vypľujem". Držte paľce :)

Aja1, So, 04. 01. 2014 - 10:18

Ja som zo zajaca robievala paprikáš alebo som ho piekla na kapuste.

dasa_, So, 04. 01. 2014 - 11:02

My sme chovali doma zajace. A teda, priznám sa, jediná úprava, ktorú sm bola ochotná akceptovať, bol rozporcovaný zajac, udusené, následne obalený ako rezeň. Pkušala som sa niekoľkokrát upraviť aj manželovi, normálne pečený. Ale ja som nebola schopná ani len na neho pozerať, keď jedol.
Občas ešte mama robila aj tak, že vykostila a robili nečo ala čína - na sladko, s hruškami :)

priskaa, Ne, 05. 01. 2014 - 10:12

Nuž, dievčatá. Omáčka výborná, mäsko chutné. Základný recept od Evky, ďakujem :), som doplnila radami od Margori. Všetci boli spokojní, tatko si dal dupľu!!!! Mne však vadilo, že po pár hodinách sa mäsko rozpadlo na vlasy. Chyba bola, že som mala nechať veľké kúsky a nie nadrobno pokrájať... ale ešte raz, výborný recept a s hovädzím alebo s bravčovým - delicious :)

púpavienka, Ne, 05. 01. 2014 - 15:55

(y) Nuž mäsko je jemnučké, hovorí sa že je najzdravšie a naozaj sa dá pripraviť na rôzne spôsoby.
Nuž ja som už dávno zajaca nemala, ale chuť vnímam aj teraz. (clap) (clap)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama