Ako zdravšie variť?
Neviem, či sa také ráta, ale kvôli histaminovej deve všade, používam celozrnú špaldovú múku, bielu som po roku kúpila, lebo som chlapom sľúbila kysnuté. Cukor som výrazne zredukovala už dávnejšie, stále málo, pre mňa ....Tvaroh mám v chladničke vždy, čo keby som chcela piecť. Len zeleninových jedál, je na mňa stále málo, lebo ... tradične som unavená z varenia, často dvakrát denne,o obedoch sa bavíme, a tu zeleninu by som zas len ja jedla, česť výnimkam ...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No veď to, často to je to o tom, ako zamaskovať zeleninu, aby to rodina zjedla. Lebo teda, sú vybrané druhy, ktoré sú tolerované. A nič iné, samozrejme ani nič nové nie je prípustné. A možno aj tým maskovaním robím zle. Lebo možno je to nejaká intolerancia, ktorú nedokážu popísať, ale riešia intuitívne. Alebo im proste iba nechutí.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Chcela som napísať, že nemaskujem zeleninu, ale zas občas dám cukinu do polievky, strúhanú, k ostatnej strúhanej zelenine a netušia o nej.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
joj to aj ja dokola riešim, štartujem a stagnujem
sme na to len dvaja dospelaci, ale aj tak to nieje ľahké s mužovými intoleranciami a mojou nechuťou venovať tomu veľa času (
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Takto v januári ma to pravidelne chytá
Rada by som niečo zlepšiť. Napríklad v stravovaní našej rodiny. Je teda pravda, že na Hromnice ma moje odhodlanie už dávno opustilo, ale veď každý pokus sa cení.
Sem tam sa mi aj niečo podarí. Minulý rok som napríklad do viacerých jedál pridala tvaroh. Hlavne v koláčoch som ubrala múku, tuky a nahradila tvarohom, prípadne jogurtom. V dvoch troch koláčoch mi to doma celkom tolerujú. A keď na vrch pridám čokoládu, dokonca aj pochvália

Skúšala som napríklad aj halušky s kyslou kapustou. Vraj to mám variť, keď som doma sama
A také dobré sa mi to zdá....
Tento rok by som rada pridala viac ovsených vločiek do bežných jedál. Tak som zvedavá, ako to pôjde. Najjednoduchšie bude asi začať polievkami.
Máte svoje vlastné metódy, ako variť aspoň trochu zdravšie?