baby help
Pozrite si aj
Ak by si mala zmrazenú mexickú zmes zeleniny, tak by to bolo veľmi jednoduché. Ja som tak minule opražila cibuľku, mäso, nasypala zeleninku, mexické korenie, zavrela kuchtu a o hodinu sa dalo papať.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no kuchtu nemam.. ani mrazenu zeleninu..ale mam cerstvu a konzervovanu..mam hrasok kukuricu aj mrkvu, petrzlen s vnatou, karfiol,brokolicu a zeler a jarnu cibulku doma...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
kocky potriet horcicou, obalit v hladkej muke a narychlo oprazit,cibula, cesnak, podliat vyvarom (ak nemas, tak bujon v kocke), trosku vinka, ak mas otvorene, majoranka a dusit a dusit...pre dokoncenim pridat tu zeleninku fajnovu To len tak improvizujem...maso uz takmer nevarim, ale viem, ze hovadzie takto obalene, oprazene ostane jemne a makucke.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
jeej diky,toto neznie zle..ale slo by to aj bez toho vinka dufam?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
samozrejme moze byt aj bez...ale to vino sa tam vari, takze alkohol ide pa. A chutovo sa do toho dost hodia susene huby, ale potom nic ine, alebo sampiony - tie sa hodia aj spolu s korenovou zeleninou. A treba podlievat, lebo to bude hustnut.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja robievam taky svoj gulasek, ktory je u nas velmi oblubeny :
Takze :
oliv olej a trosku masla (ja davam na zaciatok aj zopar sardel necham ich uplne rozpustit, su namiesto bujonu, zvyraznia chut hovadzieho maska) na tento zaklad dam kusok zeleru a 1-2 mrkvy na kocecky. Postupne pridavam 1 nakrajanu cibulu premiesam necham spolupracovat, prihodim vetvicku tymianu alebo rozmarinu. Potom pridam 1 - 2 cele struciky cesnaku, nenakrajany trochu to premiesam a pridam masko. Pockam az sa masko zatiahne a prilejem konzervu paradajok celych nelupanych 800g aj so stavou. Vsetko premiesam a dusim do makka. Nie je potrebne to zahustovat mukou, sem tam to premiesam a prilejem trosku vody (moze byt aj cervene vinko). Paradajky pocas varenie rozpucim vidlickou. Ak je masko takmer makke pridam trochu mlieka. Ja to len osolim, nedavam ziadne ine korenie, mozes dat peper ak mate radi. Robievam k tomu knedliky z rozkov.
Diky za kazde nove rano...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
hmmm aj toto vyzeraa mnamkovo..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
alebo môžeš spraviť mexický guláš. Mäso opraž na cibuli, pridaj rascu, mčk, mčp, cesnak, soľ - klasika ako na guláš, podlej dus domäkka, potom pridaj hrášok, nechaj 5-10 min povariť, podľa potreby zahusti múkou, dochuť vegetou a je to. Výborné je to s ryžou a kto má rád, môže si posypať postrúhaným syrom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
baby potrebujem surne nejaky receptik..kupila som dnes vyhodne chude hovedzie maso na gulas,cize take nakockovane a potrebovala by som nejaky fajny receptik..s varenim hovadzieho nemam moc skusenosti..hlavne je aby to jedlo nebolo nejak extra narocne na cas a pripravu a na ingrediencie..chcem ho totiz uvarit este dnes..
mam predstavu ze by to mohlo by nieco eintopfove alebo aj v rure na ten styl ze masko zemiaky stava pod alobalom..len co este do toho a ako korenit?skusene kucharocky piiiste prosiiim..